Archeologen vinden restanten van Minderbroederklooster in Ieper

13/10/17 om 17:04 - Bijgewerkt om 17:03

Aan Huize Wieltjesgracht in de Lange Torhoutstraat zijn archeologen op de restanten van een kapel uit de 14de eeuw van een Minderbroederklooster gestoten.

Archeologen vinden restanten van Minderbroederklooster in Ieper

De restanten van de 14de eeuwse kapel worden door archeologen in kaart gebracht. © (Foto EG)

Het OCMW bouwt aan Huize Wieltjesgracht in de Lange Torhoutstraat een gebouw voor mensen met dementie. "De bedoeling is om 14 kamers en drie leefruimtes voor mensen met dementie te bouwen", vertelt OCMW-voorzitter Marieke Cloet. "Meer en meer mensen met dementie worden opgenomen en het is beter dat ze in kleinere groepjes leven. Het bijgebouw zou in de loop van volgend jaar afgewerkt zijn, maar archeologen vonden restanten van een kapel of een kerkje van een Minderbroederklooster dat waarschijnlijk dateert uit de 14de eeuw. Archeologen brengen nu alles in kaart en zullen er wellicht eind november klaar mee zijn. We hopen dat de werken in het voorjaar van 2018 opnieuw kunnen aangevat worden. De volledige afwerking zal daarom pas eind 2019 klaar zijn. Tenzij met uiteraard nog op andere archeologische vondsten stuit."

(EG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!