Al half miljoen bezoekers voor loopgravensite Bayernwald in Heuvelland

Redactie KW

Zaterdagmiddag werd de 500.000ste bezoeker op Bayernwald verwelkomd. Ruth Couison (15) uit Wellington maakt een eendagstrip naar onze regio.

Ruth Couison (15) uit Welligton kreeg de titel van 500.000ste bezoeker. Ruth maakt deel uit van een groep studenten die een eendagstrip maakt naar onze regio. De groep vertrok om 4u deze morgen en vanavond keren ze terug huiswaarts.

Verdiepen in verpleegkunde tijdens WOI

Ze verdiepen zich in de verpleegkunde tijdens WOI. Voor veel Britse scholieren is het bezoek aan de Bayernwald loopgraven geïntegreerd in hun excursie rond Ieper. De gemeente bedankte de ganse groep met enkele streekproducten.

In 1971 ontdekte de familie Becquaert per toeval de luisterschacht Berta 4. Op de ooit 25 meter diepe schacht was een houten huisje gebouwd met een windassysteem om klei naar boven te halen en mijnwerkers naar beneden. Bij nader onderzoek werden ook Duitse bunkers en restanten van loopgraven gevonden. De huidige loopgraven zijn in 2014 gereconstrueerd op basis van archeologisch onderzoek. De vier Duitse bunkers alsook de twee luisterschachten zijn geïntegreerd in het loopgravenstelsel, op exact dezelfde plaats als tijdens WOI.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier