18 silhouetten herinneren aan Groote Oorlog in Deerlijk

Schepen Carl De Donder, burgemeester Claude Croes en een als figurante verklede verpleegster uit de Groote Oorlog bij enkele van de silhouetten. © MV
Redactie KW

Woensdagavond werden de silhouetten als project in het kader van de herdenking van de Groote Oorlog, voorgesteld. De molen, waar in 1918 hard werd gestreden, was het kader voor deze start.

Tot 30 september staan op 18 locaties silhouetten die aan de oorlogsgebeurtenissen herinneren. De locaties zijn over het hele grondgebied van de gemeente verspreid. Op elke plaats is er ook een bordje met uitleg over wat zich daar honderd jaar geleden afspeelde.

Coördinator van het project Wouter Mortier: “De herinneringen zijn over de hele periode van de oorlog gespreid, zo van de inval van de Duitsers, over de oorlogstoestanden, de bevrijding tot de opgravingen na de oorlog. De locaties zijn in kaart gebracht en zijn in wandellussen of één fietslus te bereiken.”

Schepen De Donder: “Er werd een lijvige en mooi geïllustreerde brochure samengesteld over de 18 gebeurtenissen. Deze is gratis te bekomen in het gemeentehuis de bibliotheek en het ontmoetingscentrum. Er is ook een wedstrijd en voor de kinderen is er een kleuractiviteit.”

(MV/(foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier