Laura Verhulst baat als Madam Bakster unieke bakkerij uit in Gent

24/03/17 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:44

Laura Verhulst (23) is afkomstig uit Knokke-Heist en is de trotse eigenares van haar eigen zaak 'Madam Bakster'. Samen met haar vriend uit Brugge zijn ze blijven plakken in Gent en ze baten samen de 'guiltfree' bakkerij uit.

Laura Verhulst baat als Madam Bakster unieke bakkerij uit in Gent

Laura Verhulst was van kinds af aan al bezig met het bakken en maken van de lekkerste desserts. © Jarne Lanckriet

Laura werd een jaar geleden student-ondernemer van het jaar. Het idee van de zaak groeide uit haar persoonlijke verhaal. Ze was van kinds af aan al bezig met het bakken en maken van de lekkerste desserts. Op vijftienjarige leeftijd verloor ze veel kilo's. Ze ging op dieet, maar daarom wou ze niet de lekkere desserts missen. Uit dat opzicht is het idee gegroeid om gezonde desserts te maken van natuurlijke grondstoffen. Op haar website vind je er nog heel wat meer informatie over.

Madam Bakster is ondertussen een bloeiende zaak en volgens Laura heeft haar prijs voor student-ondernemer van het jaar haar geen windeieren gelegd. "Ik zou er niet staan zonder de titel die ik gewonnen heb. Dat was een fijne appreciatie voor al het werk dat ik erin gestoken heb. Het is een titel die ik ook met trots uitdraag en ook gebruik om ander studenten ana te zetten en te motiveren om te ondernemen tijden hun studies."

Wat de toekomst voor Laura biedt is nog onduidelijk. "Ik sluit niet uit dat mijn vriend en ik terugkeren naar West-Vlaanderen. Ik blijf het een toffe streek vinden. En Oost-Vlaanderen is nu eenmaal gekoloniserd door de West-Vlamingen, dus ik voel me hier ook zeker geen zonderling. En wie weet, misschien komt er ooit wel een tweede bakkerij in West-Vlaanderen."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!