Cindy Monbaillieu
Cindy Monbaillieu
Studente Artevedehogeschool/KW Kaapt Gent
Opinie

19/03/17 om 10:00 - Bijgewerkt om 22:28

In Gent léven er effectief mensen

Cindy Monbaillieu (20) uit Hertsberge studeert journalistiek aan de Arteveldehogeschool Gent. Ze maakt deel uit van het team KW Kaapt Gent.

In Gent léven er effectief mensen

. © Kelly Vanwildemeersch

Deze column kadert in het project KW Kaapt Gent waarbij we op zoek gaan naar de West-Vlaamse ziel van de Arteveldestad.

Ik ben geboren en getogen inHertsberge, een minuscuul dorpje nabij Brugge. Mijn hometown ligt op zo'n 15 km van Brugge, en openbaar vervoer is er praktisch een onbekend fenomeen. Het is er altijd kalm en rustig - met af en toe de nodige roddels bij de bakker. Hoewel ik er altijd wel graag gewoond heb, was het een verademing om tijdens de week mijn grenzen te verleggen. Dankzij het lot (mijn studies) belandde ik in Gent, een stad die in schril contrast staat tegenover mijn hometown.

Delen

Het was een verademing om tijdens de week in Gent mijn grenzen te verleggen

Toen ik de stap zette om op kot te gaan in Gent, wist ik niet goed wat te verwachten. Ik was nog maar enkele keren in Gent geweest, dus begon ik vol goede moed aan mijn eerste dag in mijn eigen plekje. Het duurde niet lang vooraleer ik het hier gewend raakte: ik was zo goed als meteen verkocht. Heimwee naar mijn rustige woonplaats heb ik nooit gehad. De drukte moest er voor mij niet per se bij, maar voor de rest vind ik Gent een wondermooie stad. Enkel qua taal kunnen de Gentenaren nog iets van ons leren!

Delen

Qua taal kunnen de Gentenaren nog iets van ons leren!

In Gent leven er effectief mensen. Ik neem de trein vanuit Brugge en merk meteen al verschil. Terwijl het station van Brugge relatief kalm is, wordt er in Gent al veel weg en weer gelopen. De straten zijn nooit leeg, de trams en bussen zijn meestal overbevolkt en ook qua parkeerplaats is het even zoeken. Het lijkt alsof de mensen er voortdurend op weg zijn, maar nooit echt op hun bestemming aankomen.

Ik mag dan wel geen rasechte Gentenaar zijn, toch heb ik het gevoel dat ik hier op mijn plek ben. Het is een bruisende stad, een stad vol leven en vol karakter. Ik identificeer mij met de gemiddelde voorbijganger, en herken mezelf in het imago van de stad: vriendelijk, open en uniek. Soms best warm, maar meestal wisselvallig.

De illustraties bij de columns zijn van de hand van leerlingen van Sint-Lucas. Bekijk de video hier.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!