"Halve Gentenaar geworden"

24/03/17 om 14:00 - Bijgewerkt op 16/03/17 om 13:19

West-Vlamingen zijn thuis in Gent en ook veel Westhoekers hebben hun geboortestreek ingeruild voor de Arteveldestad. Met meer dan 1.700 zijn ze, de Ieperlingen en Poperingenaars die verhuisd zijn naar Gent. "Het is vré wijs om te wonen in Gent", lacht Anne Chielens, die afkomstig is van Reningelst.

Anne (26) ruilde enkele jaren geleden Reningelst in voor Gent. "Ik ben door mijn studies terechtgekomen in de Arteveldestad", vertelt ze. "Ik heb gestuurd voor leerkracht lichamelijke opvoeding en heb hier ook mijn vriend Gilles van der Kreeft leren kennen. Hij is een geboren Gentenaar, zijn ouders wonen in Drongen. Na onze studies zijn we voor een jaar naar Brazilië geweest en bij onze terugkomst was de grote vraag waar we ons zouden settelen. Gilles had meteen werk gevonden in de buurt van Gent en dus was de keuze snel gemaakt. Ik ben op zoek gegaan naar een job in Gent en intussen geef ik er les in twee scholen. De band met Poperinge heb ik echter nooit doorb...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!