Mattiece David
Mattiece David
Studente Artevedehogeschool/KW Kaapt Gent
Opinie

19/03/17 om 10:00 - Bijgewerkt om 22:26

Gent is heel veel maar toch niet alles

Mattiece David is 19 lentes jong, woont in Beernem en studeert journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ze maakt deel uit van het team 'KW Kaapt Gent'.

Gent is heel veel maar toch niet alles

. © Luka Stevens

Deze column kadert in het project KW Kaapt Gent waarbij we op zoek gaan naar de West-Vlaamse ziel van de Arteveldestad.

Wat Gent betekent voor mij? Het laatste anderhalf jaar is dat vooral het behalen van een diploma Journalistiek (en dat lukt voorlopig vrij goed). Maar Gent is ook meer dan enkel studeren. Het is de stad waar mijn broer naartoe trok toen hij 18 was en nu (vijf jaar later) nog steeds woont. Het is de stad waar ik als onwetend kind cola's dronk tijdens de Gentse Feesten op Polé Polé, naast een onbekende gast die duidelijk te veel gedronken had, maar volgens mijn mama gewoon een buikgriepje had.

Het is de stad waar ik voor het eerst een kattencafé binnenstapte en bevriend werd met de meest asociale kat van de hoop terwijl ik hun huisgemaakt brownie probeerde te beschermen van drie andere inwoners die wel eens wilden proeven. Gent is dus heel veel, maar toch niet alles. Ik vind het helaas niét de mooiste stad van Vlaanderen en ik vind het niét de moeite om elkaar te bekogelen met neuzekes.

Delen

Ik verkies nog steeds mijn kamer in ons huis op de Beernemse boerenbuiten

Veel vrienden hebben er hun eigen stekje (meestal niet groter dan 15 vierkante meter en met een beetje geluk nog net voorzien van warm water). Ikzelf verkies nog steeds mijn kamer in ons huis op de Beernemse boerenbuiten, alhoewel een kot soms aangenaam lijkt. Maar genoeg slaapplaats in de aanbieding wanneer ik het Gentse nachtleven verken, daar niet van. Het pendelen is vaak vervelend, maar daarvoor zou ik moeten overschakelen naar een column over de NMBS en dat wordt nipt in 2000 tekens. En daarbij, het kattencafé sluit om 18 uur, nog ruim op tijd voor de laatste trein. Een kot is dus geen groot gemis.

.

. © Florent Deploige

Delen

Waar anders dan in de befaamde Overpoortstraat vind je om halfnegen zatte studenten met in de ene hand een Julientje en in de andere een verlepte koffiekoek?

Ik bracht mijn middelbare schooltijd door in Brugge, een stad die best wel vergelijkbaar is met Gent. Maar Gent heeft meer charmes, want enkel in de befaamde Overpoortstraat vind je om halfnegen zatte studenten met in de ene hand een Julientje (voor zij die dit niet kennen, ga ten rade bij de dichtstbijzijnde student) en in de andere een verlepte koffiekoek. Daarnaast is de architectuur ook prachtig, van de Sint-Pietersabdij tot het Gravensteen, de Stadshal tot het Justitiepaleis. En had ik het kattencafé al vermeld?

Gent betekent dus veel voor me, ik kijk al uit naar wat het komende anderhalf jaar (en misschien wel langer) nog zal brengen. Maar nu genoeg, mijn Julientje wordt koud.

De illustraties bij de columns zijn van de hand van leerlingen van Sint-Lucas. Bekijk de video hier.

.

. © Luka Stevens

.

. © Luka Stevens

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!