Tamara Durnez
Tamara Durnez
Medewerker KW
Opinie

20/03/17 om 14:54 - Bijgewerkt op 21/03/17 om 16:12

"FACTS is voor iedereen"

Tamara Durnez is reporter voor KW en De Weekbode, maar doet ook aan cosplay.

"FACTS is voor iedereen"

© BELGA

De eerste keer naar FACTS werd ik als het ware meegesleurd door mijn vriend. Hij gaat al jaren naar FACTS en vond dat ik dit eens moest gezien hebben. Zelf sprak mij dat niet aan, hoewel ik mij wel eens waag aan een serie of een game. Toch voelde ik er niets voor om tussen een bende nerds te gaan rondsnuffelen in rommel. Maar je weet hoe dat gaat, voor de liefde doe je al eens een opoffering. Met de deal dat ik dan ook iets moois mocht uitkiezen, ging ik mee.

Delen

Ik had het mis, op FACTS lopen niet alleen nerds

Eenmaal op FACTS keek ik mijn ogen uit. Zo groot en zoveel te doen! Ze verkopen er niet alleen 'rommel', maar bieden ook workshops aan, je kan handtekeningen verzamelen van beroemde artiesten en je kunt meedoen aan wedstrijden. De eerste keer spendeerde ik er een ganse dag en had ik verschillende zaken gekocht.

Het eerste jaar was ook ik ferm onder de indruk van de zovele mensen die zich verkleedden en dus cosplay deden. Ik wist toen al dat ik sowieso volgend jaar mij ook zou verkleden! En ik had het ook mis, op FACTS lopen niet alleen nerds. Er zijn echt zoveel verschillende mensen, van jong tot oud(er), mannen en vrouwen, 'gewone' mensen. Ik verbaasde mij erover hoeveel bekend volk ik wel niet tegenkwam. Allemaal normale mensen die geïnteresseerd waren in leuke gadgets en accessoires.

"FACTS is voor iedereen"

Het jaar erop was ik verkleed als Lara Croft. Dat was een beetje cliché, want er lopen er daar elk jaar tientallen rond. Daarna werd ik een terrorist, maar dan wel een vriendelijke. Dit jaar verkleed ik mij in de stoere, blauwharige Chloë Price. Ik ben al een tijdje bezig met de voorbereidingen en ik kijk er opnieuw erg naar uit.

Elk jaar moet ik mij inhouden geen schattig knuffeltje te kopen en daarnaast probeer ik ervoor te zorgen dat mijn vriend geen drie zwaarden tegelijk aankoopt. Dit jaar kijk ik er stiekem nog harder naar uit want Darth Vader himself komt naar FACTS! En zeg nu zelf, wie is er daar nu geen fan van?

Een gouden tip: als je zelf ook eens een kijkje wilt nemen, ga dan zeker op zondag. Zaterdag is het namelijk veel drukker.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!