Dries Demoen: bodybuilder schoolt zijn klassieke tenorstem

24/03/17 om 09:30 - Bijgewerkt om 11:36

Door Dries Demoen (35) zijn aderen stroomt warm bloed. De veelzijdige West-Vlaamse Gentenaar heeft geen zittend gat. Wanneer hij geen bands begeleidt bij Toursupport, geeft hij drie maal per week crossfit training of ontplooit hij zich muzikaal. Naast drum en gitaar is hij bezig met klassieke zang.

"Mensen zijn niet geneigd om me snel te geloven wanneer ik ze vertel dat ik me bijschool in klassieke zang." Dries is met zijn lange baard en afgetraind lichaam dan misschien ook een atypische tenor.

Dries woont sinds zijn studentenperiode in Gent. Hij studeerde er Vertaler- Tolk aan de Universiteit van Gent en is sindsdien bijven plakken in de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen. Hij woont samen met zijn vriendin Stephanie Vancoillie in Sint-Amandsberg aan de Schelde.

"Mijn rijkelijk gevuld leven speelt zich nu af in Gent. Ik ben oorspronkelijk van Torhout maar daar had ik het zo'n beetje gezien. Hier valt alles te bereiken met de fiets. Dat is van cruciaal belang voor mij want ik heb een afkeer van pendelen," vertelt Dries.

Dries gaat iedere dag met de fiets op en af naar Oostakker waar hij fleetmanager is bij Toursupport.

"Bij Toursupport verzorgen we de totale logistieke ondersteuning voor bands, dat gaat van trailers en tourvans tot repetitieruimtes. Muziekcentrum Goedleven vormt het kloppend hart van onze organisatie, hier komen alle logistieke diensten samen. Met onze 22 volledig uitgeruste repetitieruimtes met geluidsinstallatie willen we ten volle inzetten op muziek- en danseducatie.

Dries Demoen: bodybuilder schoolt zijn klassieke tenorstem

Het spreekt voor zich dat ik zo met veel bands in aanraking kom. Af en toe leidt dat tot komieke samenwerkingen.

Toen Sioen me vroeg om hen op een kar voort te trekken terwijl ze muziek speelden in de Gentste binnenstad, was ik direct overtuigd. Ik moest er niet lang over nadenken om in tijgervelletje te zorgen voor ambiance op het 'Woeste Wijven, Wilde Mannen festival!' Ik wil zelf geen kinderen maar vond het toen wel geestig om die kleine mannen te entertainen," lacht Dries.

Dat Dries gekozen werd voor deze voortrekkersrol is niet verwonderlijk, hij ziet er dan ook wat uit als een woesteling met zijn typerende baard.

Dries Demoen: bodybuilder schoolt zijn klassieke tenorstem

"Mijn vrienden maken graag gebruik van mijn interessant uiterlijk. Zo vroeg ik een kameraad, Wouter Sel, de oprichter van Volstok om een logo voor mij te maken. In enkele minuten was hij al klaar. Hij had me gephotoshopt op het lichaam van Arnold Schwarzenegger op een oud logo van VTM, " zegt Dries over de foto hieronder.

Dries heeft zijn baard al zolang hij zich kan herinneren: "Zonder baard zie ik eruit als een paasei. Voor Pasen doe ik dan ook liever een strik aan dan me te scheren. De laatste scheerbeurt moet in 2004 geweest zijn, toen ik proper moest zijn voor een trouw. Laat het duidelijk zijn dat ik de baard dus al had voor dat die in de mode kwam. Het houdt strategisch de focus weg van mijn kaalheid," grinnikt Dries.

Dries heeft een duidelijke levensvisie. Hij gelooft in ongebreidelde zelfontwikkeling. "Als je iets wil doen, dan moet je dat doen en er honderd procent voor gaan. Ik heb een druk en omvangrijk leven maar ik probeer wel alles vol te houden waar ik aan begin. Wanneer ik merk dat ik niet meer evolueer of ik vind een andere interesse, dan start ik iets anders, maar nooit onbezonnen. Ik weet niet vanwaar die gretigheid voor leven komt. Mijn ouders zijn rustiger daarin, ze hebben heel hun leven voor dezelfde werkgever gewerkt." Dries is enig kind maar hij brengt leven voor twee in de brouwerij.

Dries Demoen: bodybuilder schoolt zijn klassieke tenorstem

Dat de karaktervolle Dries uithouding heeft toont hij naast de frequente crossfittrainingen ook met zijn eetgewoontes. Hij eet sinds zijn zestiende geen vlees en is sinds zijn twintigste vegan. Dries wijkt hier niet graag over uit want hij wil niet dat het zijn persoonlijkheid bepaalt: "Ik moet al 19 jaar verwonderde reacties nuanceren, het is gewoon een keuze die ik heb gemaakt waar ik me aan hou."

Over toekomstige projecten vertelt hij kort: "Ik wil zoals iedere jaar voorheen een maand per jaar kunnen reizen, dit jaar wordt het voor de vijfde keer Amerika en volgend jaar misschien Nieuw-Zeeland. En daarnaast zou ik graag een huis kopen, voor de rest kan ik kort zijn over mijn toekomstige projecten. Ik vind eigenlijk dat je dingen niet te veel moet uitstellen, goat er geweun voorn!"

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!