Dieter van de Vijver: "In zo'n pak kruipen, geeft een fantastisch gevoel"

20/03/17 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:39

De meer dan 25.000 sciencefiction-, strip-, fantasy- en animeliefhebbers die zich volgend weekend naar FACTS spoeden, kunnen zich straks vergapen aan... Slender Man.

Dieter van de Vijver: "In zo'n pak kruipen, geeft een fantastisch gevoel"

Dieter van de Vijver kruipt dan in het personage van de dunne man in smoking met een zwart jasje, rode stropdas en een wit overhemd met een lichtgrijze huid zonder ogen, oren, neus, mond en haar. Zijn armen en benen zijn in verhouding veel langer dan die van de gemiddelde man. Slender Man heeft tentakels die uit zijn rug komen en handen waaraan lange vingers zitten. En hij kan teleporteren.

"'Slender Man' is tot nu toe mijn moeilijkste creatie", vertelt de 22-jarige Knokke-Heistenaar die zijn creatieve carrière startte met het maken van cartoons. "Ook video's kunnen me eindeloos boeien. Als klein jongetje en jonge gast was het tekenen van cartoons mijn lievelingsbezigheid. Het resultaat was echter niet helemaal zoals ik het zelf wilde.

Dieter van de Vijver: "In zo'n pak kruipen, geeft een fantastisch gevoel"

Twee jaar geleden ontdekte ik FACTS en het concept van cosplayer. Voor mij begon een nieuwe uitdaging. Mijn eerste creatie was Samurai Jack. Daarna volgenden Steven Minecraft, waaarvoor ik enkele kartonnen dozen bij mekaar duwde en verfde, en Luke Skywalker. Telkens kwam ik tot een goed resultaat. Op FACTS toon ik mijn nieuwste creatie: Slender Man. Om het personage levensecht neer te zetten, creëerde ik stelten uit lege plastieken olievaten. Daarop monteerde ik mijn schoenen. Ik steek straks 40cm boven de begane grond uit."

"De reacties op mijn creaties als cosplayer zijn bijzonder positief: zowel bij mijn ouders, broer en zus, als mijn vrienden. Ze vinden het allemaal mooi. Voor mij is het vooral een manier om me uit te leven. Het is een vorm van kunst", aldus Dieter Vande Putte die zijn dagelijkse boterham als tuinier verdient. "Mijn ouders runnen een landbouwbedrijf. Zelf studeerde ik ook landbouw.

Dieter van de Vijver: "In zo'n pak kruipen, geeft een fantastisch gevoel"

"In zo'n pak kruipen geeft een fantastisch gevoel. Op FACTS kom ik veel bekende mensen en vrienden die ik ken van Facebook tegen", aldus Vande Putte.

Delen

Ik oogstte veel bekijks, maar met een paar stelten onder je is het lastig om op een metro te stappen

"In de toekomst wil ik met mijn creaties nog meer naar buiten komen. Sedert enkele maanden beschik ik over een auto. Ik kan nu op een parking alles rustig uit en inladen en me comfortabel aankleden. In tegenstelling met het openbaar vervoer. Ik oogstte veel bekijks maar met een paar stelten onder je is het lastig om op een metro te stappen.

Wat het meest leuke is aan het spelen van cosplayer? Het maken van mijn creaties. Het vraagt veel inspiratie. Voor mij is cosplayer een manier van leven. Op FACTS kan ik straks gedurende twee dagen mijn nieuwste werkstuk tonen. Dat maakt me ongelooflijk trots."

(DM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!