Live De laatste dag van KW kaapt Gent: muzikale bodybuilders, ondernemende studenten en meer

24/03/17 om 09:51 - Bijgewerkt om 18:15

Vrijdag en dus de laatste dag van de tweede editie van KW kaapt Gent. Maar aan uitbollen denken we nog niet. Ook vandaag trekken we nog op interview, er komt een reportage over het Gents universitair koor en we zoeken een bodybuilder met een prachtige zangstem op. Stay tuned!

De laatste dag van KW kaapt Gent: muzikale bodybuilders, ondernemende studenten en meer

© SL

 • Lieven Mathys

  Afsluiten in stijl noemen we dat!

  Met welke Gentse West-Vlaming kunnen we beter deze week afsluiten dan met de architect die mee hielp ontwerpen aan de Krook, waar we bij URGENT.fm een week lang onderdak vonden?

  We trokken met Roeselarenaar Ralf Cousseé door de bib en kwamen tot één conclusie: 'ceci n'est pas une bibliothèque'. Waarom? Dat lees je hier.

  Met het vallen van de avond, valt ook het doek over deze tweede editie van KW Kaapt Gent, een week vol West-Vlaamse verhalen uit het Gentse die je rustiog kan nalezen op www.kwkaaptgent.be.

  We gaan het missen.

  Ralf Coussée op de verbinding langs de Krook die binnen een dik jaar tot in het hart van de stad zal leiden.

  Ralf Coussée op de verbinding langs de Krook die binnen een dik jaar tot in het hart van de stad zal leiden. © mlt

 • Frederik Jaques

  Een prof met een mening: Yves Haeck uit De Panne

  Van Zuid-Afrika en Utrecht tot Spanje en Malta: overal is professor Yves Haeck wel een beetje thuis. Maar het hart van de professor mensenrechten, dat ligt nog altijd in De Panne. En bij moeders kookkunsten... Zijn verhaal lees je hier.

  Professor Yves Haeck

  Professor Yves Haeck © FJA

 • Frederic Vansteenkiste

  Let's put KW in de KWook!

 • Frederic Vansteenkiste

  Op zoek naar KW in de Krook: discriminatie van 35.000 Gentenaars??

  Deze week werd nog eens duidelijk hoezeer de West-Vlamingen ingekapseld zitten in het dna van Gent. Je zou dan ook denken dat dé Krant van West-Vlaanderen makkelijk te vinden zou moeten zijn in de gloednieuwe bibliotheek. Maar dat bleek minder eenvoudig dan gedacht.

  De KWook

  De KWook © FV

 • Frederik Jaques

  Meer Gentse proffen: een bio-ethicus uit Torhout...

  Veerle Provoost schopte het al tot in een TED Talk en is een vrouw met een verhaal, zo merk je in deze longread.

  Veerle Provoost uit Torhout woont nu in Brugge.

  Veerle Provoost uit Torhout woont nu in Brugge. © FJA

 • Frederic Vansteenkiste

  Nog spontaan bezoek

  Ook Frans De Coninck kwam ons nog even bezoeken. De man had in de krant gelezen over KW kaapt Gent en kwam eens een kijkje nemen. In een mooie mix van West-Vlaams en Gents deed de uitgeweken Tieltenaar zijn verhaal. Als elektricien ooit begonnen voor een bedrijf dat in het UZ werkte, besloot hij in 1975 om in Gent te blijven. Hij voerde links en rechts klussen uit en werd een echte Gentenaar.

  "Maar ik ben nog altijd West-Vlaming", zegt hij. "En West-Vlamingen blijven elkaar opzoeken hé"

  Frans De Coninck

  Frans De Coninck © FV

 • Frederik Jaques

  De wondere wereld van de kernreactor

  Karel Strijckmans is afkomstig van Vlaams-Brabant, maar de liefde bracht hem naar onze provincie, meer bepaald Tielt. Nu is hij aan de UGent doctor in de wetenschappen: scheikunde. "Voor het milieu blijven kerncentrales (voorlopig) een goeie oplossing", stelt hij. Zijn hele verhaal lees je hier.

  Karel Strijckmans

  Karel Strijckmans © Frederik Jaques

 • Kevin Pouillie

  Oostduinkerkenaar verenigt de bloggers

  Matthias Rammeloo probeert op zijn platform UPORCO de bloggers te verenigen. Lees hier het verhaal van de 21-jarige student handelswetenschappen uit Oostduinkerke.

  Matthias Rammeloo

  Matthias Rammeloo © Tine Verschueren

 • Frederic Vansteenkiste

  Rik Verhaeghe (UZ Gent): "Mochten ze mij morgen terug in de zorg zetten, dan zou ik daar niet kwaad om zijn"

  Ook Rik Verhaeghe is een van die vele West-Vlamingen die de voorbije decennia naar Gent kwam, zag... en overwon. Zelf gestart als verpleegkundige in het UZ, doorzwom hij allerlei watertjes om uiteindelijk directeur te worden van de ruim 3.000 verpleegkundigen en het ander 'menselijk kapitaal' van de afdeling verpleging.

  Rik Verhaeghe

  Rik Verhaeghe © FV

 • Frederik Jaques

  Zeker één op de acht Ugent-medewerkers is West-Vlaming

  De UGent heeft momenteel 1.006 West-Vlamingen op een payroll bestand van 7.978 medewerkers. Dat weet Tine Dezeure van de communicatiedienst van UGent nog te vertellen. Voor een goed begrip: het gaat hier nog maar enkel om de mensen van wie de woonplaats in West-Vlaanderen gelegen is. West-Vlamingen die intussen een domicilie in (het) Gent(se) hebben, zijn daar zelfs nog niet bij geteld...

 • Frederic Vansteenkiste

  "Wat verkeersdrukte betreft, lijkt Gent enorm op Wevelgem"

  Benny De Buysser (35) zag het levenslicht in Gent. De geboren en getogen Gentenaar ruilde zijn geboortestad in 2009 voor Wevelgem. Ondertussen woont hij hier al zo'n acht jaar samen met zijn vriendin Evi Cottignie, zoontje en dochtertje.

  Benny De Buysser

  Benny De Buysser © TGM

 • Frederic Vansteenkiste

  Het zoetgevooisde stemgeluid van de West-Vlaamse student

  West-Vlaamse studenten, dat is meer dan een zootje ongeregeld dat roepend en lallend door de Overpoort trekt. Sommige exemplaren laten ook in harmonie en met zoetgevooisd stemgeluid van zich horen.

  Een aantal van die exemplaren, verenigen zich in het 'GUK', het Gents Universitair Koor. Ontdek hier hoeveel noten ze daar op hun zang hebben.

  Gents Universitair Koor

  Gents Universitair Koor © SL

 • Kevin Pouillie

  VIDEO Laura uit Knokke-Heist zorgt voor lekkers in Gent

  Onze kaper van Arteveldehogeschool, Jarne Lanckriet, ging op bezoek bij de twintiger.

 • Frederic Vansteenkiste

  Applaus voor Forza KW!

  Dit zijn ze, de helden van de KW-ploeg die donderdagavond een ploeg studenten van de West-Vlaamse Gilde versloeg. Het werd uiteindelijk 1-1, maar in de strafschoppen was KW net iets efficiënter.

  Het winnende KW Team

  Het winnende KW Team © BVL

 • Frederic Vansteenkiste

  Onze aflevering op URGent FM gemist? Herbeluister hier!

  Donderdagavond kaapten we ook Spoetnik, de radioshow op URGent FM. Er werd enkel West-Vlaamse muziek gedraaid en we kregen een pak boeiende gasten over de vloer. Onder meer Carl Devos, St. Grandson, Brihang en Marzena uit De Mol kwamen langs.

  Als je dat gemist hebt, of het gewoon ZO goed vond dat je nòg eens wil luisteren, dan kan dat hier.

 • Frederic Vansteenkiste

  De laatste loodjes

  Vrijdag alweer en dus de laatste dag van KW Kaapt Gent. Ook vandaag mag je hier nog boeiende reportages en interviews verwachten.

  Nog even alles geveuh!

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!