Tine Verschueren
Tine Verschueren
Studente Artevedehogeschool/KW Kaapt Gent
Opinie

19/03/17 om 10:00 - Bijgewerkt om 22:35

Accent door Gent

Tine Verschueren woont aan de kust, maar studeert journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ze maakt deel uit van het team KW Kaapt Gent.

Accent door Gent

Deze column kadert in het project KW Kaapt Gent waarbij we op zoek gaan naar de West-Vlaamse ziel van de Arteveldestad.

We zijn allebei 20 lentes jong. Er is slechts één verschil. Bon, wij noemen het toch een wereld van verschil. Mijn lief is van Brugge. Ik studeer in Gent. Fietsen is er op eigen risico, maar voor de rest heb ik niet te klagen. Het is een pak drukker dan het afgelegen stuk kust waar ik vandaan kom, maar ik hou van de proximiteit.

Delen

Mijn lief is er niet happig op. Voor haar bestaat Gent uit Overpoort, zatte studenten en groene jongens

In mijn kustdorp vind je met moeite een bakker, op een kruispunt in Gent vind je er drie. Dat ik nu niet hoef te pendelen, is een mooi extraatje. Mijn lief is er niet happig op. Voor haar bestaat Gent uit Overpoort, zatte studenten en groene jongens. Heb ik haar dan zo'n slecht beeld van Gent doorgespeeld? Akkoord, onze eerste date was in de verwelkte Plantentuin. Dat was niet bepaald een succes. Maar dat heb je dan als je een romantische picknick plant putje winter.

Eerlijk? Ik had idyllischere oorden kunnen aandragen. Gent is immers een studentenparadijs. Op ieder hoekje een leuke eettent, altijd wel iets te doen. Wie geniet er nu niet van zo'n bruisende stad? Welja, mijn lief. Maar aan die eerste mislukte date zal het wel niet liggen. Pas op, in sommige gevallen rept ze geen slecht woord over Gent. Maar die momenten zijn héél zeldzaam.

Delen

Iedere week vertrek ik op en top West-Vlaams naar Gent, om terug te keren met een ander accent

Als Facts opnieuw plaatsvindt in Flanders Expo bijvoorbeeld. Of wanneer ze naar de IKEA wil. Voor haar favoriete sneakerstore zou ze ook wel eens durven afzakken naar Gent. Er is dus meer aan de hand dan ongelukkig toeval. Mijn lief is een volbloed en ik een noodgedwongen geïntegreerde West-Vlaming. Iedere week vertrek ik op en top West-Vlaams naar Gent, om terug te keren met een ander accent. 'Ge/gij' moet ik bij mijn lief niet proberen, haar ogen gaan meteen aan het rollen. Maar zo erg is dat niet. Bij deze lief, ge moet niet neuten, Gent is vree wijs.

De illustraties bij de columns zijn van de hand van leerlingen van Sint-Lucas. Bekijk de video hier.

Accent door Gent

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!