Walter Dewaele uit Kanegem is overleden

Redactie KW

Walter Dewaele is op vrijdag 25 mei overleden in het woonzorgcentrum Sint-Andries, waar hij 28 jaar verbleef. Hij werd geboren in Tielt op 21 februari 1946. Walter was de zoon van Achiel Dewaele en Maria Vanoverbeke.

Walter was een zwaar zorgbehoevend persoon en verbleef vroeger geruime tijd in de instelling in Gits. Daarna verbleef hij thuis bij zijn ouders in Kanegem, waar hij de nodige zorgen toegediend kreeg. Toen zijn ouders overleden waren, verhuisde Walter naar het woonzorgcentrum Sint-Andries. Daar had hij het echt naar zijn zin. Hij was een tevreden en heel dankbaar iemand. Je hoorde hem nooit klagen. Als hij een bezoekje kreeg, verscheen de glimlach telkens op zijn gezicht. Hij had nog een broer Frans Dewaele, die overleed op 3 december 2017. Zijn schoonzus Annie Huys bracht Walter iedere dag een bezoekje.

De afscheidsplechtigheid vindt plaats op vrijdag 1 juni om 10.30 uur in de Sint-Bavokerk in Kanegem. Na de plechtigheid volgt de bijzetting in de familiegrafkelder op het plaatselijk kerkhof. (NS/Uitvrt. Dhondt & Bockelandt)