Valère Minne en Paula De Decker uit Tielt vieren hun diamanten jubileum

Valère Minne en Paula De Decker vierden samen met familie en vrienden hun diamanten huwelijksjubileum. © Foto WME
Redactie KW

Het echtpaar Valère Minne en Paula De Decker was op woensdag 11 april 60 jaar getrouwd. Zaterdag vierden ze feest en het werd een dag vol familie, zonneschijn en verrassingen. Het koppel werd, tot grote verbazing van de jubilarissen, vervoerd in een oldtimer Cadillac van het jaar 1966.

De grote entree door de poort van Huis Mulle de Terschueren kreeg een verrassende wending toen de auto plots stilviel. De zonen en kleinzonen staken een handje toe en duwden de wagen met mankracht op het middenplein. Achteraf konden ze bekomen met een glaasje cava tijdens de receptie met de burgemeester en schepen, waar er nog eens goed om werd gelachen.

Valère Minne werd geboren op 22 januari 1932 en Paula De Decker op 6 januari 1938 in Tielt. Valère groeide op in het café In Legendaele, dat zijn ouders uitbaatten. Zijn schoolgaande jeugd bracht hij door in de Godelieveschool. Op 14-jarige leeftijd startte hij zijn carrière als mecanicien. Zijn tweejarige legerdienst deed hij in Duitsland. Een groot deel van zijn loopbaan bracht Valère door bij het bedrijf Transportbanden Spiessens. Hij sloot zijn arbeidsloopbaan na 42 jaar af bij Mather.

Hof van Commerce

Paula hield van een bezoekje aan de cinema of het café, Valère van biljarten. Tijdens een biljartsessie van Valère in het Hof van Commerce zagen de twee elkaar voor het eerst en sloeg de vonk over. Twee jaar later besloten ze in het huwelijksbootje te stappen. Als gezamenlijke interesse delen ze de passie voor Eddy Wally, muziek en kaarten. Ze vestigden zich eerst in de Stokerijstraat in Tielt. Later verhuisden ze naar de Oude Kapellestraat, waar ze genoeg plaats hadden om varkens te houden.

Twee kinderen

Het koppel woont momenteel in het ouderlijk huis van Paula. Ze deelde dat huis in haar kindertijd met twee broers, André en Marcel, en een zus Simone. Paula was de jongste van de vier en ging naar de Aposteleinenschool. In haar jonge leven nam ze het huishouden op zich en zorgde ze voor haar vader Remi.

Toen Valère ging werken, zorgde Paula al die jaren voor hun twee schatten van kinderen. Franky kwam ter wereld na zes jaar huwelijk. Acht jaar later werd hun tweede spruit geboren en kreeg Franky er een speelkameraadje en broertje Ronny bij. Intussen zijn ze de trotse grootouders van meerdere kleinkinderen. (WME)