Torhout neemt afscheid van Marleen D’hulster

Hoofdgriffier Marleen D'hulster.
Redactie KW

Marleen D’hulster is op 66-jarige leeftijd in het UZ Gent overleden. Ze werd in Torhout geboren en was de echtgenote van Stephaan De Pessemier.

Haar kinderen zijn Tessa Bouckenhove (getrouwd met Ruben Roesbeke) en Robin Bouckenhove (getrouwd met Annelies Couckuyt) en haar pluskinderen Tobias De Pessemier (getrouwd met Sarah Preckler) en Samson De Pessemier (getrouwd met Caroline Buyse). Ze laat ook kleinkinderen na: Ferre en Bent, Bo, Floor en Sem, Pipilotti, Ragner en Lou-Jules, Mattía en Remo. Marleen is gedurende 42 jaar de rode draad van het Torhoutse vredegerecht geweest. Ze startte op 1 juli 1974 aan de griffie en zou er – met uitzondering van één korte onderbreking van enkele maanden aan de politierechtbank van Oostende – trouw in dienst blijven. Sinds 2009 was ze hoofdgriffier. Begin 2017 ging ze met pensioen. Marleen, oorspronkelijk uit Lichtervelde afkomstig, woonde al vele jaren met haar man Stephaan – ook gepensioneerde hoofdgriffier en bekend als bestuurslid van voetbalclub SK Torhout – in de Revinzestraat op de wijk Don Bosco.

Ze startte haar baan destijds in het oude vredegerecht op het Conscienceplein en zette ze vanaf 1986 voort in het huidige complex in de Elisabethlaan. Ze werkte aan de zijde van twee vrederechters: aanvankelijk wijlen Jan Daenens en sinds eind 1990 Patrick Vandierendonck, met wie ze tegelijkertijd met pensioen is gegaan. Tot eind 1994 werd er zowel recht gesproken in burgerlijke zaken (aan het vredegerecht), als in strafzaken (aan de politierechtbank). Marleen probeerde de burgers altijd zo correct mogelijk te woord te staan en hen nadrukkelijk aan te zetten tot verzoening. Ze stond bekend als een beminnelijke en intelligente vrouw, die helaas als gevolg van ziekte veel te kort van haar pensioen heeft kunnen genieten. De uitvaartdienst had plaats op donderdag 9 augustus in De Blauwe Toren in Brugge.

(JS-Begr. Depoorter Jabbeke)