Tieltse zakenman Frans Demarey is niet meer

Redactie KW

Aan de Plantinstraat is thuis in familiekring en in alle rust zakenman Frans Demarey op donderdag 15 februari overleden.

Frans werd in Veurne geboren op 4 juli 1931 en was de echtgenoot van Rosane De Clercq. Het koppel woonde in de ‘Zonnehoek’ in de Plantinstraat. Frans was stichter-zaakvoerder van de bvba Demarey Sanitair, gewezen voorzitter van Lions Club Tielt, gewezen voorzitter van Probus Tielt, lid van de Koperen Passer, ondervoorzitter van de orgelkring Chamade en gepassioneerd muziek- en tuinliefhebber.

Hij werd in 1972 voorzitter van Lions Club Tielt. Tijdens zijn collegetijd was hij orgelist en die liefde voor het orgel maakte hem ook tot een promotor voor het Tieltse orgelcomité. Met de Lions organiseerde hij ook orgelconcerten. Het optreden van Georges Moustaki gebeurde eveneens tijdens zijn voorzitterschap. Frans was de vader van twee kinderen: Brigitte (getrouwd met Jan-Albert Kympers) en Martine (getrouwd met Marc Boelens) en de grootvader van vijf kleinkinderen.

De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op donderdag 22 februari om 11 uur in de decanale Sint-Pieterskerk, gevolgd door de begrafenis in familiekring op de stedelijke begraafplaats.

(LVA-uitvrt. Dhondt&Bockelandt)