Priester en oud-leraar Jozef Oost overleden

Redactie KW

Priester Jozef Oost is dinsdag op 74-jarige leeftijd in het AZ Groeninge in Kortrijk overleden. Hij was bekend als oud-leraar aan het Sint-Amandscollege waar hij zijn hele loopbaan les gaf.

Jozef Oost was op 14 april 1940 in Roeselare geboren, maar groeide op in Lichtervelde als oudste van vijf kinderen in een landbouwersgezin. Hij trok naar het Grootseminarie in Brugge en werd op 13 juli 1965 in Torhout tot priester gewijd. Hij bleef niet de enige geestelijke in het gezin. Zijn broer Willy werd scheutist-missionaris en nadien algemeen secretaris in Rome en provinciaal in België. Zus Lieve trad binnen bij de Zusters van Pittem. Broers Daniël en Paul bleven actief in de landbouw.

Na zijn priesterwijding werd Jozef leraar aan het Sint-Amandscollege in Kortrijk en bleef er zijn hele loopbaan. Hij onderwees onder andere Latijn, Nederlands en godsdienst. In 2005 werd hij aalmoezenier van woonzorgcentrum Sint-Vincentius. Hij woonde voordien in de Overleiestraat in Kortrijk, maar nam 15 maanden geleden zelf zijn intrek in het woonzorgcentrum Sint-Vincentius aan de Houtmarkt. Hij was al een tijdje ziek, maar is toch onverwacht overleden. De uitvaartdienst vindt plaats op dinsdag 26 juni 2018 om 11 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk.

(NOM)