Platina voor Gilbert en Nelly uit Desselgem

Op 21 oktober vierden Gilbert Dewaele en Nelly Degroote hun platina jubileum in het stadhuis van Desselgem. © MV
Redactie KW

Vorige zondagmiddag werden Gilbert Dewaele en Nelly Degroote, die aan de Leopold III-laan in Desselgem wonen, door een afvaardiging van het schepencollege en de gemeenteraad uitgenodigd in het stadhuis. Ze vierden er hun platina huwelijksjubileum.

Gilbert en Nelly die elkaar leerden kennen in de zaal De Palace te Harelbeke huwden op 23 oktober 1948 voor de ambtenaar van de burgerlijke stand te Beveren-Leie. Ze zijn dus al 70 jaar getrouwd.

Herdershonden

Gilbert Dewaele werd geboren op 18 september 1925 te Desselgem. Na de oorlog ’40-’45 begon Gilbert als vlasser bij het vlasbedrijf Goesaert te Desselgem. Daar reed hij met de vrachtwagen om vlas op te halen in België, maar ook in Frankrijk. Na enkele jaren ging hij met vader Maurice werken in de steenovens in Frankrijk. Verder was Gilbert chauffeur bij het bedrijf Neirinck te Harelbeke, waar hij dierlijk vet moest ophalen om het dan in zijn bedrijf verder te bewerken. De laatste werkgever in zijn loopbaan was het bedrijf Bos Paints te Beveren-Leie, om daarna aan de ouderdom van 60 jaar van zijn welverdiende pensioen te mogen genieten. In september 1985 is Gilbert met pensioen gegaan.

Vroeger had Gilbert als hobby’s het africhten en tentoonstellen van Duitse Herdershonden. Nu gaat hij graag fietsen, is hij een vogelliefhebber en is hij graag in de tuin bezig zowel thuis als bij de kleinkinderen.

Zes achterkleinkinderen

Nelly Degroote werd geboren op 26 januari 1927 eveneens te Beveren-Leie. Tijdens haar loopbaan was Nelly werkzaam als stopster van bagettenvan 1960 tot 1971 bij Weverij Omer Verstraete-Hahn te Desselgem. Later stond ze volledig in voor de zorg van het huishouden, de opvoeding van de kinderen en de opvang van de kleinkinderen. Vroeger had Nelly als hobby breien.

In het huwelijk van Gilbert en Nelly werden twee kinderen geboren Jenny, gehuwd met Carlos Devlaminck en Jan, gehuwd met Marleen Vanrespaille. Daarbij kennen jubilarissen de vreugde van vijf kleinkinderen Maarten, Nele en Lander Dewaele, Stefanie en Carl Devlaminck alsook zes achterkleinkinderenEline Breda, Lou en Jules Devlaminck, Nathanal Heulot, Aline en Julot Dewaele.

De jubilarissen houden heel wat mooie herinneringen over aan de hondententoonstellingen met Duitse Herdershonden tot in Duitsland.

(YVW – Foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier