Platina voor bezige bijen Maurits en Albertina uit Rumbeke

In het wzc Sint-Henricus werden Maurits Corneillie en Albertina Seynhaeve onder meer door Bart Wenes en schepen Marc Vanwalleghem in de bloemetjes gezet. (Foto Jos) © (Foto Jos)
Redactie KW

Maurits Corneillie (96) en Albertina Seynhaeve (91) ontmoetten elkaar meer dan zeventig jaar geleden voor het eerst in de danszaal van de Patria in Izegem. Op 3 april 1948 beloofden ze elkaar eeuwige trouw. Zeventig jaar later werden ze naar aanleiding van hun platina jubileum in de bloemetjes gezet.

Maurits begon zijn loopbaan als schoenmaker, later ging hij werken in de Brouwerij Rodenbach waar hij na tweeëntwintig jaar met pensioen ging. Albertine was handschoenstikster, maar na haar huwelijk runde ze een een schoenenwinkel in de Rumbeeksesteenweg. Maurits deed er de herstellingen.

Toen ze besloten om de winkel te sluiten was Albertina nog veertien jaar kassierster in de Grand Bazar in de Zuidstraat.

Ondertussen waren ze verhuisd naar de Gebroeders van Raemdonckstraat in Rumbeke.

Albertina is altijd een bezige bij geweest, veertig jaar was ze actief lid van de dansgroep van Okra en zetelde in het bestuur van vele verenigingen.

Twee kleindochters

De jubilarissen zijn de trotse ouders van Lucrèce, die getrouwd is met Paul Ternest. Ze schonken hen twee kleindochters: Tine getrouwd met Wim Melis en Els met Damien Aoutin.

Het nageslacht telt ondertussen vier achterkleinkinderen.

Sinds acht maanden wonen de jubilarissen in het woon- en zorgcentrum Sint-Henricus in Rumbeke.

Op woensdagnamiddag 4 april werden ze door familie, het personeel, Bart Wenes en schepen Marc Vanwalleghem in de bloemetjes gezet.

Na de felicitaties en de gebruikelijke geschenken werd er samen met de familie en medebewoners uitgebreid getoost op het platina huwelijksgeluk. Nadien volgde een gezellig samenzijn met taart en koffie. (EM)