Oud-onderwijzer Walter Chambaere uit Wevelgem overleden

Redactie KW

Op 80-jarige leeftijd is Walter Chambaere op 6 januari overleden. Walter gaf zijn hele carrière les in de gemeentelijke basisschool. De jongens die er school liepen in de jaren ’60, ’70 en ’80 herinneren zich meester Chambaere vast en zeker. In de onafscheidelijke bruine stofjas.

Aanvankelijk gaf hij les in de Hoogstraat, nadien in de Kweekstraat waar hij gedurende vele jaren voor de klas stond van de kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Ook in het verenigingsleven was Walter actief, onder meer als secretaris van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, ‘het muziek van den Bond”. Hij was gedurende een periode tevens reporter voor het toenmalige Het Wekelijks Nieuws.

Walter Chambaere was gehuwd met Linette Delrue die in 2010 overleed. Hij had twee zonen, Nico en Clem. En drie kleinkinderen, Pien, Martijn en Maxim. Hij was lang actief, je kon hem ‘s middags vaak vinden in De Cuisien in Gullegem of voor een koffie in ‘t Postje in Lauwe.

Hij overleed op zondag 6 januari, na een val aan Ring Shopping Kuurne. De eigenlijke oorzaak is niet duidelijk, maar hij was al een tijdje ziek. Hij leed aan botkanker en had ook een longtumor. De begrafenis is op vrijdag 11 januari om 9.30 uur in de Sint-Hilariuskerk in Wevelgem. (SLW-AV/Uitvaartzorg Serrus)