Ondernemers leren bij over strengere privacywetgeving

Vooraan: Emma Soens (midden) en haar medeleidsters van Chiro LeielandAchteraan (v.l.n.r.): privacy-expert Felix Kimball, schepenen Pietro Iacopucci en Jo Neirynck, Michiel Fourneau en Riet Gailliaerd(Foto Pieterjan Neirynck)
Redactie KW

Met de inwerkingtreding van de General Data Protection Regulation (GDPR) in het vooruitzicht nodigde de stad Waregem privacy-expert Felix Kimball uit om enkele gratis infosessies aan geïnteresseerden te geven. Duidelijkheid over deze nieuwe privacywetgeving is geen overbodige luxe, zeggen de Waregemse verenigingen én ondernemers.

Vanaf 25 mei verstrengen de regels rond privacy voor iedereen die gegevens van anderen bijhoudt. Dit gaat van multinationals en informaticareuzen tot jeugdbewegingen, verenigingen en kleine ondernemers. Afgelopen zaterdag vond een informatiesessie plaats in Desselgem. “Wij komen naar deze lezing, omdat we ons bijvoorbeeld afvragen of we nog foto’s van onze fuif op Facebook mogen zetten”, zegt Emma Soens van Chiro Leieland uit Beveren-Leie.

“We vragen ons af of we nog foto’s van onze fuif op Facebook mogen zetten”

Michiel Fourneau, die bij boekhoudkantoor Vanden Abeele werkt, is tevreden over het initiatief. “Het was een goede uiteenzetting met veel concrete voorbeelden.” Hoewel de termen GDPR en privacy het bedrijf niet onbekend zijn, is er toch nog wat werk. “We zijn goed op de hoogte van de nieuwe regels, maar moeten alles nog verder op punt zetten”, besluit hij.

Laatste infosessie

“Het beschermen van klantengegevens is de laatste jaren heel belangrijk geworden”, zegt Christ Delmotte, zaakvoerder van busmaatschappij De Reisvogel. “Daarom komen wij ook eens luisteren welke concrete stappen we nog moeten zetten om te voldoen aan de nieuwe regelgeving.” De laatste infosessie vindt plaats op donderdag 12 april om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. (PN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier