Norbert en Mariette zijn een diamanten paar

Norbert Duchi en Mariette Tiers werden met de familie op het stadhuis ontvangen. (Foto HDV)
Redactie KW

Norbert Duchi en Mariette Tiers, die op een appartement in de Meersstraat wonen, werden naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum door een afvaardiging van het schepencollege en de gemeenteraad op het stadhuis ontvangen.

Norbert en Mariette trouwden op woendag 30 juli 1958 om 9 uur voor burgemeester Julien Verhelst in Waregem. Norbert Duchi werd geboren op 2 februari 1932 in Bavikhove. Hij was eerst werkzaam als elektricien bij André Kindt in Ooigem. Na zijn legerdienst vestigde hij zich als zelfstandig elektricien in Bavikhove. In 1960 opende Norbert ook een winkel van elektrische apparaten. In 1990 werd de zaak stopgezet. In 1992 ging Norbert welverdiend met pensioen.

Vroegere hobby’s waren fietsen bij De Schildpadden in Bavikhove, vrijwilliger bij de brandweer te Bavikhove, vinkenliefhebber. Nu is hij nog altijd voetbalsupporter van SV Zulte Waregem.

Mooie groepsreizen

Mariette Tiers werd geboren op 18 februari 1934 in Waregem. Zij werkte als naaister bij Byttebier te Beveren-Leie en bij Coppens (tapijten) in Nieuwenhove. In 1958 (bij huwelijk) stopte ze met werken om de winkel te runnen. Daarnaast stond Mariette in voor de zorg van het huishouden en de opvoeding van de kinderen.

Uit het huwelijk van Norbert en Mariette werden vier kinderen geboren Anne-Marie, Stephan, Claudine en Marc (+). Daarbij kennen ze de vreugde van acht kleinkinderen Lynn, Bram, Elke, Bjorn, Sien, Evi, Steffi en Pieter alsook de drie achterkleinkinderen Catheleyne, Laurence en Anna. Mariette hield van naaien en de zorg van haar huishouden beschouwde ze ook als een hobby. Vroeger werden er mooie groepsreizen gemaakt naar het Spaanse Benidorm, Ierland, Hongarije…

(YVW)