Na 60 jaar huwelijksgeluk samen in het rusthuis

© JVGK
Redactie KW

In het authentieke decor van het Goed Ten Houte, vierden Romain Verfaille en Maria Collier hun diamanten huwelijksjubileum.

Romain werd in 1935 in Zwevegem geboren, Maria in 1933 in Hemiksem. Ze trouwden op 8 juni 1958 in Zwevegem en woonden er tot 1970. Daarna verhuisden ze naar de Volksvertegenwoordiger De Jaegerelaan in Kortrijk en sinds een jaar verblijven ze samen in woonzorgcentrum ‘t Hoge. Het diamanten paar kreeg drie kinderen: Erika, Lieven en Ilse. Die zorgden op hun beurt voor zes kleinkinderen en er zijn ook al twee achterkleinkinderen.

Romain werkte zijn hele loopbaan op de dienst personeelszaken van Bekaert in Zwevegem. Maria stopte na haar huwelijk met werken om zich volledig aan haar gezin te wijden. In hun vrije tijd hielden ze van reizen, uitstappen en voordrachten, veelal via de Bekaert Boek-literatuurclub waarvan Romain bestuurslid was. Ze opteerden dan ook steeds voor de formule ontspanning en cultuur.

Hoewel ze van Kortrijk houden, koesteren ze nog steeds Zwevegem, waar ze hun jonge jaren doorbrachten, werkten en een ruime vriendenkring uitbouwden. (VVK)