Marie-Rose en Luc vieren gouden jubileum in feestzaal Leieburcht

In aanwezigheid van een stadsdelegatie en de familie werden Marie - Rose en Luc gehuldigd. © HDV
Redactie KW

Marie-Rose Zauters en Luc Verhaeghe, die aan de Boeversstraat wonen, werden door een afvaardiging van het schepencollege uitgenodigd naar de feestzaal Leieburcht in Sint-Eloois-Vijve. Dit feest kwam er ter gelegenheid van de viering van het gouden huwelijksjubileum van het echtpaar.

Luc Verhaeghe werd geboren op 3 juli 1948 in Wielsbeke. Hij liep lagere school in deze gemeente en ging daarna naar het VTI, waar hij zijn diploma A2 mechanica behaalde.

Nadat Luc zijn legerdienst volbracht had, kon hij aan de slag bij de firma Fibrolin in Wielsbeke als meestergast onderhoud. Fibrolin werd later overgenomen door Unilin (Quick-Step) en Luc bleef er 40 jaar werken, tot aan zijn pensioen.

Marie-Rose Zauters werd geboren op 9 mei 1949 in Waregem. Zij liep lagere school in de Keukeldam in Waregem en ging daarna tot haar 14 jaar naar de Guido Gezellestraat. Vervolgens ging Marie-Rose werken bij Sint Hubert Bekaert in Waregem, tot de geboorte van het tweede kind. In 1980 ging ze terug aan de slag bij het OCMW als keukenhulp en hulpkok, tot aan haar pensioen. Die job deed ze dertig jaar vol overgave.

Dancing

Luc en Marie-Rose, die elkaar hadden leren kennen in dancing Collieum in Wakken, huwden op 14 augustus 1968 in Waregem. In het huwelijk van Luc en Marie-Rose zagen twee kinderen het levenslicht: Carla en Peter. De familie telt ook twee kleinkinderen: Jari en Jana. (YVW foto HDV)