Marie-Claire Ebo uit Tielt is overleden

Redactie KW

Na een korte opname in het Sint-Andriesziekenhuis van Tielt is op maandag 12 februari Marie-Claire Ebo overleden. Marie-Claire werd in Landegem geboren op 18 december 1947. Ze was getrouwd met Josef Vermeersch, die afkomstig is van Aalter. Het koppel woonde aan de Bruggestraat in Tielt.

Marie-Claire werkte vroeger in de onderhoudsploeg van het koninklijk atheneum in de Stationstraat. In de vrije tijd hield ze zich graag bezig met bloemen. Ze won verschillende keren de wedstrijd van gevelversiering van Tielt Bebloemd. Marie-Claire leed aan de ziekte van Parkinson. Vrijdagavond verslikte ze zich en werd inderhaast naar het nabijgelegen Sint-Andriesziekenhuis overgebracht. Jozef en Marie-Claire zouden normaal zaterdag hun gouden huwelijksjubileum vieren, maar dat feest kon door de ziekenhuisopname niet doorgaan. Enkele dagen later is Marie-Claire overleden.

Ze was de moeder van twee kinderen: Wim (getrouwd met Stefanie Martens) en Cindy (getrouwd met Stijn Derycke). Haar vijf kleinkinderen waren haar grote oogappels. Ze konden altijd bij haar terecht of ze ging graag mee naar activiteiten van de kleinkinderen.

De uitvaartdienst heeft plaats op maandag 19 februari om 10.30 uur in de aula van het funerarium Viaene-Vinckier (Pittemsesteenweg), gevolgd door de asuitstrooiing op de stedelijke begraafplaats van Tielt.

(Uitvrt. Viaene-Vinckier)