Marcella Vandecasteele uit Tielt is op 103-jarige leeftijd overleden

Redactie KW

Marcella Vandecasteele is in Tielt overleden op zaterdag 6 oktober. Ze verbleef al acht jaar in het woonzorgcentrum Sint-Andries. Marcella werd geboren in Aalbeke op 22 mei 1915 en stierf op de leeftijd van 103 jaar. Ze was de weduwe van Jozef Dornez.

Marcella woonde jarenlang in de Beneluxlaan in Tielt. Ze was een heel sterke vrouw, die positief door het leven ging. Toch kende ze wat tegenslagen. Haar man overleed op jonge leeftijd, na zes weken ziek te zijn. Marcella was toen 52 jaar oud en nam de zorg voor haar vier kinderen Frans, Lut, Christine en Hilde volledig op zich. Ze was huisvrouw en stelde zich dagelijks ten dienste van haar geliefde kinderen.

Toen ze 95 jaar werd, trok ze naar het wzc. Ze was daar geliefd en een goede huisgenote. Ze verbleef er graag, al ging het de jongste zes maanden wat moeilijker. Marcella was heel trots dat ze 100 jaar werd. Daarna volgden nog drie verjaardagen. Haar familieleden brachten Marcella vaak een bezoekje en voor haar was dat goud waard. Ze was moeder van vier kinderen, oma van zeven kleinkinderen en overgrootmoeder van veertien achterkleinkinderen.

Op zaterdag 13 oktober om 11 uur wordt er afscheid genomen van Marcella in de Sint-Pieterskerk in Tielt. Er is gelegenheid tot groeten in de kerk vanaf 10.45 uur. (NS/Uitvrt. Viaene-Vinckier)