Magda Cremelie en Robert D’Hont vieren gouden huwelijksjubileum

Magda en Robert nodigden een afvaardiging van het schepencollege uit in de feestzaal Leieburcht in Sint-Eloois-Vijve. © HDV
Redactie KW

Robert D’Hont en Magda Cremelie, die aan de Spijkerlaan wonen, nodigden een afvaardiging van het schepencollege uit in de feestzaal Leieburcht in Sint-Eloois-Vijve ter gelegenheid van de viering van hun gouden huwelijksjubileum.

Robert en Magda, die elkaar hadden kennen aan een voetbalpleintje in Desselgem, huwden op 30 juli 1968 in Desselgem.

Robert D’Hont werd geboren op 3 december 1944 in Beveren-Leie. In dertien jaar studiedienst heeft Robert meegewerkt aan het ontwerp van het Pand in Waregem en aan het Sint Janshospitaal in Brugge. Door het stopzetten van de bvba, is Robert bij J.P. Duynslaeger in Kuurne zijn kennis verder gaan uitbreiden voor het ontwerpen van verkavelingen, studie-afwatering van gemeenten en ruilverkavelingen. In 1987 trok Robert naar Roularta in Roeselare, waar hij werkte als bobineur.

Fietstoerist

Zijn hobby’s zijn fietsen en atletiek. Hij reed meermaals 1.000 km in vier dagen en fietsklassierkers zoals Parijs Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en La Chouffe. Tussen 1981 en 1992 ondernam Robert vijf meerdaagse tochten naar Lourdes, L’Alpe d’Huez, Rome en Santiago de Compostella. Vijftig jaar na elkaar reed Robert de tocht naar Halle als bedevaart. Intussen is hij sinds 1980 begonnen met lopen, met ieder jaar een deelname aan het veldloopcriterium. Het Achro circuit in Wallonië, dat hij reeds tweemaal won in zijn categorie, heeft geen geheimen meer. De sportraad van Waregem benoemde Robert tot sportfiguur bij de recreatieve sporters.

Magda Cremelie werd geboren op 19 maart 1945 in Waregem. Van 1962 tot 1974 was ze bediende bij Ballière in Waregem. Haar hobby’s zijn turnen, wandelen en fietsen. Robert en Magda kregen twee zonen: Steven en Lieven. Ze hebben vier kleinkinderen: Shiva, Matteo, Ruben en Vince. (YVW)