Klassieker van (en voor) het Goede Doel wil record verbeteren

We zien Paul De Lange, Erick Snoeck, Tijl Beirlaen, Bart Van Steenberghe en Etien Vanderswalmen. (Foto MVW) © MVW
Redactie KW

Op zaterdag 7 april organiseren de Leierenners opnieuw de Klassieker van het Goede Doel. Het is ondertussen al de veertiende editie van het fietsevenement voor het goede doel. “Mits wat hulp van de weergoden hopen we ons deelnemersrecord van vorig jaar, 4.016 fietsers, minstens te evenaren en het liefst te verbeteren”, zegt Michiel Snoeck van de organisatie.

De Klassieker van het Goede Doel is letterlijk en figuurlijk een klassieker: opgestart onder de bezielende leiding van wijlen gouverneur André Denys als de ‘Rit van de gouverneur’ is de wielerrit voor geoefende en minder geoefende wielrenners ondertussen aan haar veertiende jaargang toe. De formule bleef al die tijd dezelfde: zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen en zo een mooi bedrag inzamelen voor het goede doel. “Vorig jaar konden we een mooie cheque van 11.650 euro verdelen onder de goede doelen. We hopen dus weer op zo’n mooi bedrag, dit keer voor MFC Heynsdaele en ‘OIGO Opgeven Is Geen Optie’, zegt Michiel Snoeck namens de organiserende Leierenners, de wielertoeristenclub van Zulte.”

Coppa Grinta

“OIGO is geen onbekende voor onze organisatie. Het is namelijk al de derde keer dat we ons inzetten voor deze vzw die het comfort van kankerpatiënten tijdens hun behandeling probeert te verhogen. En ook met MFC Heynsdaele is er een link. Het multifunctioneel centrum in Ronse vangt jongeren tussen 12 en 21 jaar met gedrags- en/of emotionele stoornissen op. Voor ons is het vooral al verschillende jaren onze vaste bevoorradingsplaats voor de wegritten.”

“Vorig jaar konden we een mooie cheque van 11.650 euro verdelen”

We blijven ook schaven aan onze organisatie. We maken al deel uit van de Coppa Grinta, het driesterrencircuit van toertochten van fietsmagazine Grinta!, en zijn nu ook toegetreden tot de Cycling Vlaanderen Classics. Dat nieuwe regelmatigheidscriterium bundelt de mooiste en meest kwalitatieve toertochten van wielerbond Cycling Vlaanderen. En ook de Interlandtrofee nam onze organisatie op in een lijst met 21 toertochten in België, Nederland en Duitsland”, besluit Michiel. (GR)

Praktisch: Starten kan vanaf 7.30 uur aan de sporthal in de Waalstraat in Zulte. Alle info vind je op de website www.klassiekervanhetgoededoel.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier