John en Ghislaine vieren gouden jubileum

© Davy Coghe
Redactie KW

John Verpoest (geboren in Gent op 19 juli 1943) en Ghislaine Valcke (geboren in Brugge op 5 maart 1944) uit de Zagersweg in Brugge vierden hun gouden huwelijksjubileum in restaurant De Kleine Rietgans in Damme.

Het koppel leerde elkaar kennen maar moesten wachten met huwen omdat de zus van John gepland had om in 1967 te huwen. Uiteindelijk is het koppel een jaar later op 17 april in het huwelijk getreden. Het was de toenmalige schepen Theonile Demonie die het huwelijk voltrok. Na hun huwelijk kregen ze twee kinderen en vier kleinkinderen.

Kleinkinderen

John ging na zijn opleiding tot drukker werken bij Walleyn aan de Langerei in Brugge. Hij is altijd sportief geweest en was van bij het eerste uur betrokken bij krachtbal. Hij speelde jaren zelf en is op 75-jarige leeftijd nog altijd scheidsrechter in de sport die in Brugge destijds boven de doopvont gehouden werd. Hij mocht verschillende keren de trofee van ‘Scheidsrechter van het jaar’ in ontvangst nemen. Verder werkt John graag met de computer en kijkt hij graag televisie. Ghislaine werkte als naaister voor Haute Couture Serruys in de Geldmuntstraat in Brugge. Ghislaine ook een bezige bij: ze gaat wekelijks op koffieklets, zorgt voor een schoonbroer en schoonzus, maakt verse soep en doet herstellingen van de kleding van de kinderen en kleinkinderen. Verder staan ze altijd klaar voor de kleinkinderen. Zo gaan ze regelmatig Mylan afhalen aan school en brengen ze Ella naar de tennis. Met Hannah die op kot zit in Gent bellen ze regelmatig. Meerdere keren per week trekken John en Ghislaine ook naar de begraafplaats waar hun vierde kleinkind Kyara ligt. Het was schepen Franky Demon die het koppel ging feliciteren met hun gouden huwelijksjubileum. (SR)