Jacqueline en Pierre uit Zulte zijn een diamanten koppel

Redactie KW

Jacqueline Nuyttens (82) en Pierre Hugelier (84) werden als diamanten huwelijksjubilarissen door burgemeester Simon Lagrange en de schepenen op het gemeentehuis ontvangen. Een moment om te koesteren, en ook een gelegenheid om terug te denken aan tien jaar geleden toen zij als gouden huwelijksjubilarissen werden onthaald. De jaren zijn intussen voorbijgevlogen, de liefde voor elkaar is gebleven.

“Na zestig jaar samenzijn is heel wat veranderd”, weet echtgenote Jacqueline Nuyttens. “Door omstandigheden verblijft mijn man Pierre in het rusthuis in Zulte. Mijn eerste bezigheid is hem iedere dag te gaan bezoeken.”

Trouwe lezers

“We zijn vroeger veel op reis geweest, maar dat is verleden tijd. We krijgen nu iedere dag de gelegenheid en de tijd om met elkaar te babbelen over de tijd van toen en over de actualiteit van nu.”

“We hebben elkaar zestig jaar geleden leren kennen”

Zowel Jacqueline als Pierre werden in Waregem geboren. Ze voelden zich ook thuis in het uitgangsleven van Waregem. “De eerste kennismaking gebeurde meer dan 60 jaar geleden in een dancing in de Statiestraat in Waregem. We hebben elkaar toen voor het leven gevonden. En we vertellen er graag bij dat wij sedert onze huwelijksdag iedere week trouwe lezers van Het Wekelijks Nieuws zijn.”

Intussen houden zij alle twee van Zulte. In de Oost-Vlaamse gemeente voelen de twee West-Vlamingen zich al 59 jaar goed thuis. Pierre werkte eerst bij La Lys in Zulte en later tot aan zijn pensioen als chauffeur in de brouwerij Anglo Belge in Zulte. Ook Jacqueline werkte in La Lys. Het huwelijk werd verrijkt met een dochter en een zoon. Er zijn twee kleinkinderen.

Tien jaar geleden

Tien jaar geleden was het anders tijdens de ontvangst als gouden huwelijksjubilarissen. Toen werden alleen de jubilarissen door Henk Heyerick, toen de burgemeester, en de schepenen in Museum Meheus in de deelgemeente Olsene uitgenodigd. Er werd een verzorgd eetmaal aangeboden en er was een passende hulde. Het huidige schepencollege kiest voor een stijlvolle receptie, met ook een hulde aan de jubilarissen, waarop ook de kinderen, kleinkinderen en eventueel achterkleinkinderen zijn uitgenodigd. (RMN)