Heulse zuster Paula Depuydt overleden op 92-jarige leeftijd

Redactie KW

In het klooster in de Mellestraat is zuster Paula Depuydt afgelopen zaterdag 10 februari overleden. Zij was gedurende 50 jaar missiezuster in Zuid-Afrika.

Zuster Paula werd in Ursel geboren maar groeide op in Handzame. Haar vader was er bakker. Ze had nog twee broers en twee zussen die allen overleden zijn. Ze studeerde voor kleuteronderwijzeres, oefende dit beroep enkele jaren uit in Oudenburg en Esen en trad dan in 1951 binnen in het klooster van de Zusters van Liefde in Heule.

Op 11 augustus 1953 legde ze haar geloften af, zodat ze in 2013 haar diamanten kloosterjubileum mocht vieren. In 1956 vertrok ze naar Zuid-Afrika en was er een van de pioniers van de later befaamde blindenschool in Siloë (Noord-Transvaal). Daar bleef ze haar hele verdere loopbaan. Met pensioen bleef ze op de missie wonen en bewees er nog kleine diensten.

In 2007 kwam zuster Paula met de andere zusters terug naar Heule. Ze verbleef laatst in de ziekenafdeling in de Mellestraat. De afscheidsviering heeft plaats op vrijdag 16 februari om 10.30 uur in de kloosterkapel. (NOM-Begr. Debonné)