Heulse zuster Andrea Stubbe overleden

Redactie KW

Zuster Andrea Stubbe is maandag in het klooster van de Zusters van Liefde in de Mellestraat overleden. Ze werd 87 jaar.

Ze was geboren in Klemskerke in een gezin van negen kinderen. Na de lagere school kwam ze al naar Heule om beroepsonderwijs (naaien) te volgen. Ze studeerde echter verder voor verpleegassistente in Roeselare, waar ze ook enkele jaren werkte in Maria’s Rustoord.

In 1953 trad ze dan binnen in het klooster in Heule, in de voetsporen van haar oudere zus Agnes, die al in 1972 op 48-jarige leeftijd overleed. In 1955 sprak zuster Andrea de geloften uit en trad in dienst bij het Wit-Gele Kruis, eerst in Otegem, later in Sint-Andries en ook nog vele jaren in Heule zelf.

Toen ze in 1979 met pensioen ging, verbleef ze eerst in Heule en verzorgde vanaf 1990 nog 13 jaar haar bejaarde medezusters in Wevelgem. In 2003 keerde ze definitief terug naar Heule en mocht er drie jaar geleden haar diamanten kloosterjubileum vieren. In Heule was zij de trouwe verzorgster van de kapel en de sacristie, tot ze deze taak de laatste jaren met spijt in het hart moest doorgeven door haar verzwakte de gezondheid.

De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 14 april om 10.30 uur in de kloosterkapel in de Mellestraat. (NOM-Begr. Debonné)