Heule verliest Juliana Bauwens

Redactie KW

Juliana Bauwens is vrijdag in haar 99ste levensjaar in wzc Ter Melle overleden. Ze was de weduwe van Henri ‘Rietje’ Herman die in 2006 gestorven is en met wie ze 67 jaar getrouwd was.

Ze was geboren en groeide op in de Izegemsestraat in Heule-Watermolen, straat waar ze, zij het in verschillende huizen, altijd is blijven wonen; het laatst weer in haar geboortehuis, tot ze 14 jaar geleden naar wzc Ter Melle verhuisde. Haar man leerde ze kennen toen ze samen in de Algemene Fluweelweverij in Stasegem werkten. Ze is dan gestopt voor de opvoeding van de kinderen. Zowat 15 jaar heeft ze in de Izegemsestraat café De Duif opengehouden, tot 1954. Nadien heeft ze nog een aantal jaren in het rusthuis Sint-Jozef in de Condédreef gewerkt.

Juliana was een sterke en actieve vrouw met, naast haar gezin, nog vele bezigheden en interesses. Ze was een uitstekende kokkin, heeft ontelbare mooie truien gebreid en volgde zowat alle sporten, niet alleen wielrennen of voetbal, maar even goed rugby… Ze las graag vooral romantische boeken, ook in het Frans, taal waar ze veel van hield, ook al was ze niet lang naar school geweest. Ze had jarenlang een abonnement op het tijdschrift France Dimanche. Ze zag graag ballet en heeft zelf nog toneel gespeeld in het rusthuis in de Condédreef.

Juliana was moeder van vier kinderen: Ivette (getrouwd met Germain Bisschop), wijlen Henny (met Noël Wittebroodt), Ivain (met Thérèse Planckaert) en Mady (met Luc Declerck). Allen wonen ze in Heule. Ze had ook vijf kleinkinderen acht achterkleinkinderen.

De uitvaartdienst heeft plaats op vrijdag 17 augustus om 10 uur in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.

(NOM – Begr. Debonné)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier