Gouden liefde van Jozef en Monica ontstond in koor

Jozef en Monica kregen twee kinderen: Petra en Filip. Ze hebben intussen ook vier kleinkinderen: Eva, Willem, Martha en Anna. © Davy Coghe
Redactie KW

Jozef ‘Jo’ Berten (73) en Monica ‘Niek’ Van Leirsberghe (73) uit het Hazenpad in Sint-Andries vierden vrijdagavond hun gouden huwelijksjubileum in het Kasteel van Moerkerke.

Jo en Niek leerden elkaar kennen via dirigent Wim Bonte bij het koor ‘Vagantes Morborum’. Na hun huwelijk op 6 april 1968 in Assebroek kregen Jo en Niek twee kinderen: Petra en Filip. Ze hebben intussen ook vier kleinkinderen: Eva, Willem, Martha en Anna.

Samen leerkracht

Na zijn legerdienst bij de Landmacht in Zedelgem ging Jo aan de slag als regent in het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries. Hij gaf er Franse literatuur, Latijn en kunstgeschiedenis. Hij geef nu nog geregeld les als invaller in Ter Groene Poorte of het Sint-Lodewijkscollege. In 1993 werd hij stadsgids in Brugge en zeven jaar later werd hij voorzitter van de Koninklijke Gidsenbond van Brugge en West-Vlaanderen. Jo is ook een voorvechter van Brugs als dialecttaal. Voorts houdt Jo nog van woordkunst, vogels spotten, fietsen, reizen en supporteren voor Cercle Brugge.

Niek was regentes aan de Sint-Vincentiusschool in Torhout. Ze speelt tennis bij TC Ter Straeten, lost graag Sudoku’s op en houdt zich voorts graag bezig met lezen, tv kijken en reizen. Het koppel is nog graag bezig in de tuin. Niek doet de bloemen en planten terwijl Jo het grote werk op zich neemt. Het was burgemeester Renaat Landuyt die het koppel ging feliciteren met hun gouden huwelijksjubileum. (SR)