Gouden jubileum voor Ivan en Rita

© Peter Van Herzeele
Redactie KW

Naar aanleiding van hun gouden jubileum werden Ivan Calland en Rita Vandenberghe in het gezelschap van familie en vrienden ontvangen op het stadhuis van Harelbeke.

Rita Vandenberghe is geboren op 28 oktober 1946 in Kortrijk als vierde in een gezin van 6 kinderen. Zij werkte vanaf haar vijftiende. Ook een tijdje als stikster. Daarna werd ze fulltime huisvrouw. “Ik hou enorm veel van koken”, zegt ze. Rita is ook een crack in het invullen van kruiswoordraadsels.

Ivan Calland is geboren op 28 augustus 1947 in Kortrijk. Hij is enig kind. Ivan werkte vanaf zijn veertiende als metaalconstructeur bij Feys. Hij hielp daarna bij de nutsvoorzieningen bij de firma Vereecke en eindigde zijn loopbaan als lasser bij Johan Platteau. Hij vervulde zijn militaire dienstplicht in Soest in Duitsland. “Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen en lezen en af en toe een pintje pakken met de vrienden”, verklapt hij. Ivan volgt verschillende sporten, maar het voetbal heeft zijn voorkeur. Het koppel trouwde in Kortrijk op 21 juni 1968. De stad Harelbeke bood hen enkele geschenken aan en ze kregen ook een telegram van het Koningshuis.

(Peter Van Herzeele)