Gouden jubileum voor Herman Vandepoele en Diana Vandenbulcke

© JS
Redactie KW

In het Kasteel d’Aertrycke hebben Herman Vandepoele en Diana Vandenbulcke uit de Wijngaardstraat op de wijk Don Bosco in Torhout hun vijftigste huwelijksverjaardag gevierd.

Herman, die op 7 januari 1942 geboren werd, is uit Handzame afkomstig en Diana, die op 26 april 1943 ter wereld kwam, uit Staden. Ze trouwden op 15 april 1968 in de laatstgenoemde gemeente, maar verhuisden direct naar Torhout. Ze kregen drie kinderen: Gert, Mieke en Jan. Ze hebben voorts acht kleinkinderen: Ward, Seppe, Marte, Fien, Emme, Stan, Fem en Nand.

Herman is licentiaat wiskunde en startte in 1965 zijn onderwijsloopbaan aan het Instituut Heilige Familie in Brugge. In 1966 begon hij aan het Torhoutse Sint-Vincentiusinstituut (Sivi) les te geven en zou dat blijven doen tot aan zijn pensioen in 2001. Hij gaf vooral wiskunde, maar ook een tijdlang fysica en informatica. Hij is de wiskundeleraar geweest van onder andere schepen Rita Dewulf en Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits. Beiden houden heel positieve herinneringen aan zijn lessen over. Diana is diverse jaren bediende geweest in het Torhoutse veevoederbedrijf d’Aussy, waar ze samen met Herman in 1987 de computer introduceerde. In 2002 is ze met pensioen gegaan.

Pruimenbomen

Al vijftig jaar is Herman in de plaatselijke volleybalwereld actief. Hij heeft die sport tot zijn 48ste zelf beoefend en stond in 1982 mee aan de wieg van de club VKt, waarin hij nog altijd sterk actief is, daarin gesteund door Diana. Ook is hij dertig jaar volleybalscheidsrechter geweest (tot 1998). Herman is een gepassioneerde fruitteler. Jaarlijks oogst hij grote hoeveelheden pruimen, kersen, vijgen en noem maar op. In de vraagstukken in zijn wiskunde-examens doken steevast pruimenbomen op. Een ruime stadsdelegatie kwam het gouden paar feliciteren en de geschenken overhandigen. Ook Vlaams minister Hilde Crevits en gedeputeerde Bart Naeyaert waren present.

(JS)