Gouden huwelijksverjaardag voor Noël Degryse en Griet Verhelst in Roeselare

(Foto Jos) © (Foto Jos)
Redactie KW

Zaterdag 10 maart werden op het stadhuis Noël Degryse en Griet Verhelst door de schepen van Burgerlijke Stand naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum gehuldigd. Na een leven van hard werken zijn ze steevast van plan om samen nog van het leven te genieten.

Noël Degryse werd geboren op 21 januari 1946 en zijn wiegje stond op hem te wachten in de Magermerriestraat. Hij was de jongste telg in een gezin van vier kinderen. “Na de lagere school werd van mij verwacht dat ik me specialiseerde aan de Tuinbouwschool”, vertelt Noël, “alhoewel ik liever richting mecaniek had gevolgd aan het VTI.”

“Na mijn schoolperiode bleef ik thuis meewerken in het tuinbouwbedrijf van mijn ouders. In die tijd gingen we als jongeren vaak op zondagnamiddag naar het speelplein in Dadizele, en daar leerden we elkaar kennen”.

Griet Verhelst zag het levenslicht in Langemark op 14 juli 1948 en groeide eveneens als jongste telg op in het kroostrijk landbouwersgezin van acht kinderen. Ze ging naar de huishoudschool in Merkem en blijf daarna thuis om haar zieke moeder te helpen.

“Noël en ik hadden al kennis gemaakt met elkaar, maar van een vrijage was er nog geen sprake. Hij moest nog een jaar naar het leger en we hielden contact per brief,” aldus Griet. Na zijn legerdienst begonnen ze een vrijage en na twee jaar beloofden ze op 9 maart 1968 elkaar eeuwige trouw.

Groenten telen

Griet volgde haar man naar de Magermerriestraat, waar ze samen werkten aan een bloeiend tuinbouwbedrijf.

“Onze hoofdbezigheid was het telen van groenten, zowel in de serre als op het land. Dat ging van kropsla, tomaten, komkommers, andijvie, boontjes, die na het oogsten naar de Veiling werd gebracht”.

De jubilarissen zijn de trotse ouders van drie kinderen. Zoon Kris is getrouuwd met Nadine Versyck en zij werden op hun beurt de ouders van Soffie en Lynn. Dochter Heidi is getrouwd met Vanackere en zij hebben ook twee kinderen Charlien en Thibo. De jongste Kristof nam de zaak van zijn ouders over en is getrouwd met Sabrina Naessens.

Tijd voor hobby’s

Ondertussen zijn Noël en Griet met pensioen en wonen in hun nieuwe woning naast het bedrijf. “Nu hebben we tijd voor onze vele hobby’s”, aldus het koppel.

Noël is opnieuw gestart met accordeon spelen en gaat ook weer biljarten. Hij speelt carombolebiljart bij de club van de Gouden Leeuw in Hooglede en gaat wekelijks biljarten in het dienstencentrum in de Patria in Moorslede. Griet houdt van het verenigingsleven, waaronder de KVLV en Okra en is op vele activiteiten aanwezig.

Beiden delen de liefde voor dansen, en gaan regelmatig naar een dansnamiddag.

Samen maken ze graag fietstochten en pikken graag een meerdaagse fietsvakantie mee. In zijn vrije uren is Noël bezig met zijn passie: de mechaniek.

De windmolen die prijkt aan de overkant van het bedrijf heeft hij eigenhandig gemaakt. De jubilarissen blikken tevreden terug op het voorbije weekend.

Zondag werd er samen met hun familie, vrienden en kennisen gefeest en gedanst in Salons St-Germain in Diksmuide. Heel de familie heeft ervan genoten. (EM)