Gouden boeket voor Linda en Ronny

Het gouden echtpaar kreeg, samen met de familie, een ontvangst op het stadhuis aangeboden. (Foto JVGK)
Redactie KW

Linda Heremans en Ronny Deboeverie werden op 28 september ontvangen op het Kortrijkse stadhuis. Het was die dag precies een halve eeuw geleden dat ze elkaar in de Sint-Maartenskerk eeuwige trouw beloofden.

Ronny (72) en Linda (70) werden allebei in Kortrijk geboren. Ze leerden elkaar in april 1963 kennen in café Taboe in de Papestraat. Ruim vijf jaar later, op 28 september 1968, trouwden ze in de Kortrijkse Sint-Maartenskerk. Het feest vond plaats in Salon De Watertorens op ‘t Hoge. Het pasgehuwde stel trok daarna voor twaalf dagen op huwelijkseis naar Palma de Mallorca.

Ronny begon zijn loopbaan als boekhandelaar en werkte daarna in een textielbedrijf. De laatste tien jaar van zijn carrière was hij magazijnier en chauffeur bij Denys douanedienst in Rekkem. Ronny speelde vroeger graag volleybal. Nu vindt hij ontspanning in vissen en houdt hij van cafésporten.

Linda werkte als stikster en als poppenbewerkster bij het bekende bedrijf Unica. In haar vrije tijd gaat ze het liefst op reis of naait ze zelf kleren. Het gouden paar uit de Sint-Denijsestraat kreeg twee dochters. Ze zijn de trotse opa en oma van Ine, Jolien, Yaron en Bjarne. (VVK)