Goud voor Rudy en Annita: “Liefde op het eerste gezicht in de suite”

We zien in het midden de jubilarissen, omringd door hun familie. (Foto EDB)
Redactie KW

Rudy Cnudde (73) en Annita Deroose (69) vierden op zondag 15 oktober hun gouden huwelijksjubileum. Rudy’s lievelingsfoto dateert nog steeds van de dag van hun eerste ontmoeting, toen ze samen in de suite van Rudy’s broer moesten lopen.

Rudy en Annita moesten samen in de suite van het huwelijk van Rudy’s oudste broer Freddy lopen. Ze waren toen 19 en 15 jaar en hadden elkaar nog nooit gezien. Het was liefde op het eerste zicht. De officiële foto van die dag is nog steeds Rudy’s lievelingsfoto. Vier jaar later – op 14 oktober 1967 – stapten Rudy en Annita in het huwelijksbootje.

Het koppel ging in de Simon Stevinstraat en later in de Elfde Julilaan in Kortrijk wonen. In 1978 verhuisden ze naar de Guido Gezellelaan in Heule. Tien jaar geleden – na hun pensioen – trokken Rudy en Annita naar de Herman Roelstraetestraat in Heule.

Publi-Rudy

Rudy was meer dan 40 jaar zelfstandig reclameschilder. Onder de naam Publi-Rudy beletterde hij duizenden voertuigen, panelen, spandoeken, vitrines en gevels voor honderden klanten. De eerste dertig jaar deed hij dit alles met de hand. Het was vakmanschap ten top. Toen de computer zijn intrede maakte wou Rudy niet achterblijven en hij maakte moeiteloos de overstap naar computergestuurd grafisch design. Annita verzorgde al die jaren de administratie, boekhouding en de facturatie.

Er werden in het gezin twee kinderen geboren: Sandrine die met Fabrice trouwde en Alain die met Catherine trouwde. Rudy en Annita zijn intussen trotse opa en oma van Nicolas, Mahité en Camille de vele jaren dat zij na school bij opa en oma opgevangen en verwend werden niet vergeten zijn. Sinds zijn pensioen is Rudy nog altijd graag in de weer. Hij is vaste klant bij het containerpark ten dienste van familie, vrienden en buren. Wie zijn hulp vraagt krijgt nooit een ‘neen’. Daarnaast verzamelt hij miniatuurautootjes. Annita werkt graag op haar tablet, kookt en bakt. Ze kijkt altijd uit naar uitstapjes met vroegere schoolvriendinnen en vrienden van Okra.

(Els Deleu)