Goud voor Rik Vanden Driessche en Marie Magdalena

Rik Vanden Driesche en Marie Magdalena Verbauwhede stapten 50 jaar geleden in het huwelijk. (Foto HDV)
Redactie KW

Rik Vanden Driessche en Marie Magdalena Verbauwhede, die in de Moerbostraat in Sint-Eloois-Vijve wonen, werden in het stadhuis ontvangen naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum.

Rik en Marie Magdalena leerden elkaar kennen in café De Biest waar Marie Magdalena dienster was. Zo zijn ze verliefd geworden op elkaar, en trouwden op woensdagavond 25 september 1968 in Waregem. Rik Vanden Driessche werd geboren op 23 januari 1944 in Desselgem. Op 16-jarige leeftijd verliet hij de school in Moeskroen, omdat zijn vader als zelfstandig vervoerder iemand kon gebruiken als hulp en voor het onderhoud van de vrachtwagens. Zo is Rik op jonge leeftijd vrachtwagenbestuurder geworden. In 1979 nam hij de zaak van zijn vader over en is hij als kleine zelfstandige met één vrachtwagen begonnen aan een loopbaan van 44 jaar om op 23 januari 2010 op 65-jarige leeftijd welverdiend met pensioen te gaan. Zijn vroegere hobby was windsurfen, nu fietsen.

Twee dochters

Marie Magdalena Verbauwhede werd geboren op 4 augustus 1949 in Waregem. Op 14-jarige leeftijd begon ze te werken als naaister bij de firma Sofinal in Waregem. Bij het stopzetten van het bedrijf, werd Marie Magdalena ontslagen en ging ze werken in de kinderconfectie bij de firma Anckaert in Desselgem. Op haar 24ste was Marie Magdalena in blijde verwachting van een dochter en na 5 jaar, toen ze verhuisden naar Sint-Eloois-Vijve kregen ze er nog een dochter bij.

Daarna stond Marie Magdalena in voor de zorg van het huishouden en hielp ze mee in de zaak van echtgenoot Rik. Op 4 augustus 2015 is Marie Magdalena welverdiend met pensioen gegaan. De jubilarissen hebben veel gereisd. Nu gaan ze vooral naar de kust. In het huwelijk van Rik en Marie Magdalena werden twee kinderen geboren Chantal en Isabel. Daarbij kennen ze de vreugde van vier kleinkinderen: Gilles en Jelle Dispersyn, Baptiste en Blétine Vanden Driessche.

(YVW)