Goud voor Pierre De Smet en Greta Ravelingien: “Mooie herinneringen aan reizen als begeleiders”

Greta en Pierre werden met hun familie in het stadhuis gehuldigd. © HDV
Redactie KW

Pierre De Smet en Greta Ravelingien, die aan de Elsdreef wonen, werden uitgenodigd door een afvaardiging van het schepencollege en de gemeenteraad naar aanleiding van de viering van hun gouden huwelijksjubileum.

Pierre en Greta huwden op 4 oktober 1968 in Deerlijk. Pierre Carlier werd geboren op 27 november 1947 in Waregem. Als 16-jarige begon hij te werken in de slagerij Roodkapje in Vichte. In 1966 moest Pierre zijn legerdienst vervullen. Eerst kreeg hij zes weken opleiding in Turnhout en de rest van zijn dienstplicht werkte hij af in het Duitse Soest. Daarna leerde hij verder de stiel bij slagerij Vanwynsberge in Deerlijk om in mei 1969 samen met Greta een slagerij te beginnen. Zijn vroegere hobby was fietsen. Nu doet hij dat nog altijd samen met zijn vrouw.

Greta Ravelingien werd geboren op 13 november 1947 in Zwevegem. Als 15-jarige begon zij te werken bij de firma Vandenberghe, waar haar vader ook werkte. Daarna ging hij ze de firma Van Neder aan de slag tot 1969 om dan samen met Pierre de slagerij te starten tot december 2007. Daarnaast stond Greta in voor de zorg van het huishouden en de opvoeding van de kinderen.

Oppas

In het huwelijk van Pierre en Greta werden twee kinderen geboren Andy en Davy (+).

Daarnaast kennen ze de vreugde van zes kleinkinderen: Thibaut, Nicolas, Matteo, Emma, Hanna en Warre. Haar vroegere hobby was de oppas van de zes kleinkinderen. Nu doet ze vooral vrijwilligerswerk. Zij was lid van Markant en de KAV.

Nu is ze lid van de KVLV en daar gaat vreel vrije tijd naartoe van Greta.

Bergamo

Ze houden heel wat mooie herinneringen over aan de reizen als begeleiders. Dat deden ze samen met de wielertoeristen WTC naar het Franse Pau en Nice, maar ook naar het Italiaanse Bergamo en Turijn. (YVW)