Goud voor Jeannette Van der Meeren en Gilbert Van Laere: “Huisje, tuintje en boompje”

Jeannette Van der Meeren en Gilbert Van Laere vierden hun gouden huwelijksjubileum. © MVW
Redactie KW

Jeannette Van der Meeren (72) en Gilbert Van Laere (71) werden als gouden huwelijksjubilarissen op het gemeentehuis ontvangen en gehuldigd door burgemeester Simon Lagrange en de schepenen. Vijftig jaar geleden trouwden zij in Olsene, en blijven ze de (ex)gemeente in het hart dragen. Ze zijn de gelukkige ouders van twee kinderen: Caroline en Sabrina.

Jeannette en Gilbert zaten allebei in Olsene op de schoolbanken. Gilbert trok daarna nog naar de ‘vakschool’ (het VTI) in Waregem. Het huwelijksfeest had plaats in de zaal De Zwaan in Olsene, een accordeonist zorgde voor leuke deuntjes. Dat was het begin van tientallen jaren gelukkig samenzijn.

Filature

Jeannette werkte in de ‘Filature Martens’ in Olsene en werd daarna huismoeder. De opvoeding van de twee dochters was heel belangrijk. Gilbert werkte in de brouwerij Anglo Belge, de Tannerie in Olsene , in de ‘Filature Martens’ en was tijdelijk ook een bouwvakker. De gouden huwelijksjubilarissen kunnen het, ook als gepensioneerden, goed met elkaar vinden. Ze denken niet meer aan wat voorbij is maar genieten van iedere dag. Een kaartje leggen is ook een regelmatige bezigheid. Voor de rest doen zij wat zij graag doen, en zijn niet gebonden aan bepaalde verenigingen. “We leven in de sfeer van ons huisje, een tuintje en een boompje”, zeggen zij. “In dat decor voelen wij ons heel gelukkig en hopen dat dit nog lang zo mag blijven.” (RMN)