Goud voor Ginette Crabbe en Lucien Van Brabandt uit Machelen

Ginette Crabbe en Lucien Van Brabandt werden officieel ontvangen naar aanleiding van hun jubileum. © MVW
Redactie KW

Ginette Crabbe (70) en Lucien Van Brabandt (72) werden door burgemeester Simon Lagrange en de schepenen op het gemeentehuis ontvangen en gehuldigd als gouden huwelijksjubilarissen.

Het huwelijk werd gezegend met twee kinderen: Linda en Kris, en de familie is intussen verruimd met vier kleinkinderen. Het gouden huwelijkspaar woont op de Groeneweg in Machelen. Ze hebben elkaar, meer dan 50 jaar geleden, leren kennen ‘langs de baan’ tijdens een tochtje met de fiets. Hij was chauffeur bij voeders Algoet en ook bakker-patissier in Gen. Zij was snijdster in het atelier Verleye en werkte ook op een landbouwbedrijf.

Dat was het goede nieuws. Er werden echter ook andere noten om kraken. Vooral Lucien kan er van meespreken. Zijn gezichtsvermogen geraakte aangetast. Hij ging, naar eigen zeggen, door een hel maar probeert vandaag de dag tevreden van iedere dag te genieten. “Mijn redding was dat ik altijd optimist ben gebleven”, zegt hij. Ze zijn alle twee lid van Okra en Ziekenzorg. Er is ook nog tijd om te dansen en naar bepaalde zangers te gaan kijken en luisteren. Je zou denken dat zangers van hun leeftijd in de bovenste lade liggen maar niets is minder waar. “Bij de zangers hebben wij een boontje voor Herbert Verhaeghe van Ment TV. Een vriendelijke man en een goeie zanger, wij genieten telkens van zijn optreden”, aldus nog de gouden huwelijksjubilarissen. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier