Goud voor Geert Vanpeteghem en Diana Decappelle uit Roeselare

Geert Vanpeteghem en Diana Decappelle vierden hun gouden huwelijksjubileum. (foto Jos) © (foto Jos)
Redactie KW

Na vijftig jaar zijn Geert Vanpeteghem en Diana Decappelle nog altijd een gelukkig paar. Naar aanleiding van hun gouden jubileum waren ze te gast in het stadhuis van Roeselare waar ze de felicitaties kregen van de schepen van Burgerlijke Stand.

Sinds hun pensioen 14 jaar geleden genieten de jubilarissen in hun woning in de Menenpoortstraat. Voorheen waren ze de uitbaters van benzinestation Decappelle op de Waterdam. Geert Vanpeteghem is geboren op 19 april 1947 en beleefde zijn kinder- en jeugdjaren op de Zilverberg. Diana Decappelle zag het levenslicht op 3 januari 1948 als dochter van de uitbaters Vandecappelle op de Waterdam. Ze leerden elkaar kennen in café ‘Sint-Henricus’ maar zagen elkaar verder in de avondschool. Geert volgde er lessen boekhouding en Diana Engels en Frans. Na hun verkering van vijf jaar beloofden ze elkaar eeuwige trouw op 31 januari 1969. “Ik was toen 21 en Geert 22 jaar”, vertelt Diana. “Ik zette het werk van het benzinestation verder terwijl Geert 40 jaar bediende was bij ING. Het waren lange werkdagen aan het station, betaalautomaten bestonden toen nog niet en ik bediende onze klanten van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, ook op zaterdag.”

De jubilarissen hebben twee kinderen. Bart die in Vilvoorde woont is samen met Rochelle Cabral. Els is dan weer getrouwd met Dieter Vroman. Zij wonen in Ardooie. Ze schonken hun ouders vier kleinkinderen Noa en Zoé Vanpeteghem en Dore en Dré Vroman. Beiden zijn fervente supporters van Club Brugge en zijn elke match aanwezig om hun favoriete ploeg aan te moedigen. “Ik ben nog een stukje erger dan Geert”, grapt Diana. Daarnaast hebben ze zowat de hele wereld afgereisd met de camper. “We hebben heel veel van de wereld gezien”, aldus Geert. Hij zoekt graag de rust op langs het water om te vissen, terwijl Diana juist sociaal contact zocht in het volgen van opleidingen. Ze volgde Italiaanse lessen, kooklessen, ging wekelijks zwemmen en deed aan discodansen. “Nu houden we het rustiger”, aldus het koppel. “We genieten van een namiddag kaarten met familie en de rust in en rond de woning.” Hun gouden bruiloft werd gevierd in de Zilverlink en de gehuurde karaoke was een schot in de roos voor de genodigden. Nagenietend van het weekend kijken ze al uit naar diamant.

(EM)