Goud voor Frans Devogel en Maria Loeman

Frans Devogel en Maria Loeman delen al vijftig jaar alle lief en leed. Ze werden ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum op het gemeentehuis ontvangen. © JVGK
Redactie KW

Frans Devogel (85) en Maria Loeman (74) uit de Rollegemsestraat vierden op vrijdag 7 september hun gouden huwelijksjubileum.

Frans en Magda leerden elkaar kennen tijdens een opdracht bij Shorko, het bedrijf waar Martha toen werkte. Het koppel trouwde op 5 september 1968 in het gemeentehuis van Nieuwkerken-Waas. Daarna trokken ze naar de Sint-Pietersabdij van Steenbrugge in Assebroek. Er werd feest gevierd in Damme. Daarna ging de huwelijksreis naar Rome, Sorrento en Amalfi. Frans werkte als afgevaardigd bestuurder en afgevaardigd directeur. Van 1958 tot 1961 was dit in Tabaco Vanderelst, daarna tot in 1984 bij Sobehap Consultant en zijn laatste werkplaats was in de Kortrijkse textielmaatschappij van 1984 tot 1994.

Directiesecretaresse

Dan stopte Frans met werken om voor zijn vrouw te kunnen zorgen. Magda werkte als directiesecretaresse in verschillende bedrijven. Van 1984 tot 1994 was ze afgevaardigd bestuurder bij Janvic. In november 1994 is Magda om gezondheidsredenen gestopt met werken. In zijn vrije tijd speelde Frans vroeger voetbal en later deed hij golf en fietsen. Ook Magda ging vroeger vaak fietsen en golf spelen.

(EDB)