Goud voor Christine Delcroix en Freddy Vandeplassche: “Nog altijd erkenning van verenigingen”

Christine en Freddy werden met de familie in het stadhuis ontvangen. © HDV
Redactie KW

Freddy Vandeplassche en Christine Delcroix, die aan Ter Weerst wonen, werden door een afvaardiging van het schepencollege en de gemeenteraad in het stadhuis van Waregem ontvangen ter gelegenheid van de viering van hun gouden huwelijksjubileum.

Freddy en Christine, die elkaar leerden kennen in het Gaverkasteel in Deerlijk in 1963, huwden op 30 augustus 1968 in Harelbeke.

Freddy werd geboren op 9 juni 1945 in Beveren-Leie. Hij werkte als textielarbeider en wever bij Frans en later bij tapijtweverij Antoon Kerckhove.

Trampolineclub

Zijn vroegere hobby’s waren voetbal, kaarten en duivensport. Zijn huidige hobby’s zijn fietsen, duivensport, kaarten en gezellig samen zijn met familie en vrienden. Freddy was lid van trampolineclub ‘Lenig en Vlug’ en is enkele jaren voorzitter geweest van de club.

Christine werd geboren op 6 oktober 1947 in Kortrijk. Ze startte op 1 juli 1961 als bobijnster-stopster en magazijnmedewerkster bij tapijtweverij Dejager. Tot 1972, toen de oudste zoon geboren werd. Van 1972 tot 1988 stond Christine volledig in voor de zorg van het huishouden en de opvoeding van de kinderen. Daarna ging ze terug aan het werk als bobijnster bij textielbedrijf Luc Pieters, tot 1989. Vervolgens was Christine opstelster bij textielbedrijf Vanmarcke tot 1994.

Praatje tegen iedereen

Ook zij hield van fietsen, kaarten en diverse sociale activiteiten zoals de KAV. Op vandaag is ze lid van Femma, Ziekenzorg, BGJG, Buurt Ter Weerst, de plaatselijke petanqueclub, KAV en trampolineclub ‘Lenig en Vlug’. Ze krijgt veel erkenning in de verenigingen en divers vrijwilligerswerk. Dat heeft haar geen windeieren gelegd. Christine staat er voor bekend om een graag een praatje te slaan tegen Jan en alleman.

In het huwelijk van Freddy en Christine werden vier kinderen geboren: Nathalie (+), Sophie, Thierry en Frederique. Daarbij kennen ze de vreugde van vijf kleinkinderen in de familie: Laura, Lisa, Anthony, Nuno en Safa. (YVW)