Goud voor Agnès Callewaert en Hervé Demeester uit Zulte

Agnès Callewaert en Hervé Demeester vierden hun gouden huwelijksjubileum. © MVW
Redactie KW

Agnès Callewaert (80) en Hervé Demeester (85) werden als gouden huwelijksjubilarissen ontvangen op het gemeentehuis in Zulte en gehuldigd door burgemeester Simon Lagrange en de schepenen.

Je zou denken dat zij, met een knipoog naar hun leeftijd, al in aanmerking komen voor het vieren van een diamanten huwelijksjubileum. Niets is minder waar. “We hebben eerst van het ‘jong leven’ genoten“, zeggen ze allebei. “We hebben elkaar leren kennen in de ‘Golden River’ in Deerlijk”, vervolgt Hervé. “Ik was daarheen getrokken met vrienden uit Harelbeke. Daar werd Agnès ontdekt. We zijn allebei afkomstig uit West-Vlaanderen. Zij is opgegroeid in Oostkerke, ik ben afkomstig van Waregem. Het huwelijksfeest vond plaats in Diksmuide.”

Drukkerijen

Na het huwelijk verzeilden zij uiteindelijk in Zulte en wonen nu in de Modest Huyslaan. Hervé werkte in drukkerijen, zijn laatste werkgever was de drukkerij Voet in Deinze. Agnès had een job in het psychiatrisch ziekenhuis in Sint-Michiels Brugge.

Uit het huwelijk werd de dochter Lieve geboren. Er zijn twee kleinkinderen.

Het koppel is al vele jaren met pensioen. Helpen zorgen voor de kleinkinderen hoort er bij. Hij speelt al 22 jaar petanque. Zwemmen en fietsen is voor hem ook een hobby. Vroeger gingen zij veel samen op reis. Dat is echter verleden tijd. Ze wonen graag in Zulte en willen dat zo houden (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier