Goud voor Adrienne Van Thuyne en Andreas Dobbelaere: “Vijftig jaar samen en vijftig jaar Olsenaar”

Andreas Dobbelaere en Adrienne Van Thuyne vierden hun gouden huwelijk. Ze werden bij die gelegenheid samen met hun familie op het gemeentehuis ontvangen. © MVW
Redactie KW

Toen Adrienne Van Thuyne (73) en Andreas Dobbelaere (74) als gouden huwelijksjubilarissen op het gemeentehuis werden ontvangen en gehuldigd door burgemeester Simon Lagrange en de schepenen toonden zij hun gehechtheid aan elkaar maar ook aan… Olsene. Sedert hun huwelijk zijn zij immers nooit verhuisd.

“We zijn hier in Olsene na ons huwelijk komen wonen en voelden ons vlug thuis“, zeggen Adrienne en Andreas. We wonen in de Groeneweg en zijn dus ook vijftig jaar Olsenaar. Eerst was Olsene een zelfstandige gemeente, vanaf 1977 kwam het tot een fusie met Zulte en Machelen.”

Zaal Breughel

Adrienne Van Thuyne is afkomstig van Kruishoutem. Andreas Dobbelaere is opgegroeid in Nevele. Het huwelijk werd voltrokken in Kruishoutem. Het trouwfeest vond plaats in de zaal Breughel in Olsene. Het koppel kwam direct in Olsene wonen en vindt het er nog steeds even plezant wonen als in de beginjaren.

“Het is hier nog even plezant wonen als in het begin”

“Ik had tijdens mijn beroepsloopbaan vier werkgevers”, zegt Andreas. “Mijn laatste werkgever was La Lys in Zulte, daar heb ik het langst gewerkt. Ook mijn echtgenote werkte in La Lys.

Adrienne en Andreas zijn de trotse ouders van een zoon Kris. Ondertussen is de familie ook al uitgebreid met twee kleinkinderen.

Samen tuinieren

Als gepensioneerden proberen zij hun vrije tijd nuttig te gebruiken. Adrienne en Andreas hebben een mooie tuin. Samen ‘hovenieren’ is een van hun belangrijkste bezigheden. Ze blijven veel thuis en genieten daar als gelukkig echtpaar van het leven. (RMN)