Gewezen zaakvoerster ‘t Oud Konijntje overleden: “Initiatiefneemster van de familie”

Anne-Marie Desmedt © gf
Redactie KW

Anne-Marie Desmedt, Gewezen zaakvoerster van restaurant ‘t Oud Konijntje, is op 65-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte.

“Anne-Marie was sinds haar negentiende actief in het restaurant. Daar nam ze vooral het onthaal en de reservaties voor haar rekening, tot de sluiting in 2010”, licht broer Frank toe, die samen met haar en zus Patricia ‘t Oud Konijntje runde. “Daarna nam ze nog meer dagelijks de tijd voor haar kleinkinderen. In juni 2018 werd evenwel een slepende ziekte vastgesteld. Vanaf januari is het erg snel gegaan. Toch vond ze nog de kracht om veel van haar begrafenis zelf te regelen, samen met haar zonen en haar echtgenoot. Zo heeft ze de liedjes nog zelf gekozen.”

“Ik zal ze herdenken als de initiatiefneemster van de familie, haar overlijden komt hard aan. We zijn een heel dierbaar iemand kwijt. Dit laat ook grote sporen na bij de kleinkinderen. We proberen hen nu zo goed mogelijk op te vangen na het verlies van hun bomma.”

Nauwe Waregemse band

Anne-Marie woonde in Zulte, maar had nog steeds een nauwe band met Waregem. “Ze was er eigenlijk ruim twee derde van haar tijd”, dixit Frank. “Het was ook haar uitdrukkelijke wens om de asuitstrooiing te doen in ‘haar’ Waregem, evenwel in intieme kring.”

Anne-Marie Desmedt werd geboren in Kortrijk en is er op 6 februari 2019 overleden. Ze is de echtgenote van Rudy De Cordier en de mama van Alexandre en Maxime. Ze had ook vier kleinkinderen: Edouard, Charles, Henri en Laurent.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op donderdag 14 februari in de Sint-Petrus en Pauluskerk in Zulte. (AM/CTK-Van De Vyver Uitvaartzorg)