Emma en Maurice uit Zulte 60 jaar getrouwd

Samen met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen kennen Maurice Naessens en Emma Vandenbroecke het geluk om hun zestigste huwelijksverjaardag te mogen vieren. (Foto MVW)
Redactie KW

Emma Vandenbroecke (82) en Maurice Naessens (84) werden op het gemeentehuis door burgemeester Simon Lagrange en de schepenen ontvangen en als diamanten huwelijksjubilarissen gehuldigd. Beide jubilarissen zijn geboren en getogen in Zulte en genieten in de Vinkstraat van een gelukkige oude dag. Ze hebben nooit de leefgewoonten van een andere gemeente gekend.

“In zijn jonge jaren was de hobby van Maurice vogels vangen”, vertelt Emma. “Ik passeerde dikwijls aan het plein waar hij met zijn hobby bezig was. Hij was vogelvanger en had mij ook in het oog. Zo is het, meer dan 60 jaar geleden, allemaal begonnen. Onze vrijage heeft vijf jaar geduurd. Daarna was het tijd om samen aan een gelukkig leven te beginnen. Dat is ons ook gelukt.”

Het huwelijk werd gezegend met twee kinderen: Martin en Marleen, en de familie is intussen ook nog twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen rijker geworden. Er was al drie keer een viergeslacht in de familie.

Maurice was gedurende 33 jaar timmerman en ook 17 jaar olieslager. Emma was vellenbewerkster in de Tannerie in Zulte. “Ik werkte tussen de mannen maar liet dat nooit aan mijn hart komen”, vertelt Emma.

Respect

De jaren vlogen voorbij. De ontvangst tien jaar geleden, ter gelegenheid van het gouden huwelijksjubileum, leeft nog goed in de herinnering. Op de vraag wat vandaag de dag hun belangrijkste opdracht is? “Mekaar helpen”, zeggen zij met veel respect voor elkaar. Dat doen zij met volle goesting. Emma heeft van knutselen een hobby gemaakt. Maurice steekt, waar het moet, een helpende hand toe en zal ook wel de tv inschakelen om in de eerste plaats naar het verloop van de veldritten te kijken. (RMN)